Kövér, frusztrált
Blog

Zsoltika fél a nála izmosabbaktól

Kövér, frusztráltNem nagyon szoktam reagálni a testépítő életmódot pocskondiázó írásokra, mert van ennél sok számotokra hasznosabb és érdekesebb téma is, meg hát Torgyán doktor is megmondta annak idején, hogy a sas nem kapkod legyek után, de most kivételt teszek.

Született egy iromány: http://aszabadnomuves.postr.hu/post-001?sec-p  melynek célja valószínűleg szimpla provokáció volt, mert ha a szerző komolyan gondolja, amit idehányt, akkor súlyos gondok vannak vele. Legyen ez az írás válasz e fogalmatlan blogger posztjára, hasonlóan sztereotip és provokatív hangnemben.

Zsolti nincs jóban önmagával. Kevésnek érzi 168 centijét a 125 kilójához (vagy fordítva), és ezért haragszik a világra. Legfőképpen azokra, akik nála esztétikusabb fizikummal rendelkeznek, és szerinte emiatt sikeresebbek.

Szerencsétlen főhősünk nem érti, hogy az előnyösnek tűnő külső adottságok megléte még nem eredményez közvetlenül nagyobb önbizalmat és magabiztosságot. Ezek ugyanis – bár fejleszthető tulajdonságok – javarészt belülről, a kis diónyi agyából fakadnak. 

Hadat üzent hát az összes „kondizni” járónak, hiszen ehhez csak meg kellett lovagolnia néhány buta sztereotípiát.

Zsolti fasza gyerek. Reggel felkel, első dolga rágyújtani, majd meginni az ébredést és a bélmozgásokat egyaránt segítő duplakávéját. Enni ilyenkor minek? A test füsttel, koffeinnel és levegővel táplálkozik, miközben még jól dehidratálódik is. Idióta az, aki már kora reggel az edzőteremben kínlódik, építve a műizmait…

A munkahelye stresszes, ezért elszív még pár szál cigit, majd ebédidőben benyomja jól megérdemelt hamburgerét és a cukros kóláját (lightot csak a nyomik isznak). Munka után a kocsmában folytatódik izgalmas napi programsorozata. Már megy a focimeccs a tévében, lehet anyázni az ellenfelet, meg a bírót, ha a csapata bénázik. A 4 sör mellé még lecsúszik pár fele is, úgy az igazi!

Otthon még jól bezabál a pörkűttmaradékból, mellé még csúszhat desszertnek egy kis szalonna fehér kenyérrel. Betámolyog az ágyba az asszony mellé: jöhet a menet! Az ám, de nem jön. Főhősünk a masszív alkohol- és dohányfüggőség miatt már sok-sok éve impotens. Valahol sejti, hogy a felesége már régóta csalja, és azt is gyanítja, hogy kivel: egy vele egy súlyban lévő, mégis 30 centivel karcsúbb derekú sráccal. Többször megfogadta már, hogy lecsapja, ha egyszer összefut vele, de eddig a legkeményebb fellépése az volt, hogy mikor meglátta vetélytársát szembejönni az utcán, sarkon fordult, mintha otthon felejtett volna valamit.

Pedig ezek nem erősek, csak fel vannak fújtatva. Az igazi paraszti erő itt van a sörben meg a szalonnában. Nem bírna ez el egy fél zsák cementet sem a vállán!” – biztatják ivócimborái. „Meg buták is. Egyik se tudná megmondani, mi a les fogalma. Nincs ezeknek nyolc osztálya sem. Bezzeg nekünk ott a szakmunkás, a Bélának majdnem sikerült az érettségije is. Káros porokkal fújtatják fel magukat, ahelyett, hogy férfiember módjára a finom és tápláló sörikét, a folyékony kenyeret innák. Milyen élet az, amelyikbe ilyen rendszer van állandóan? Én akkor eszek, amikor kedvem van, ami épp jólesik. Hiába mondja az asszony, hogy hordóhasam van, egy férfi pont így szép.”

Zsoltiban halványan felsejlik az első és egyetlen edzőterem-látogatásának emléke. Jó tíz éve lehetett, amikor elhatározta, hogy megpróbálja „átalakítani a zsírt izommá”. Valami ivócimborától hallotta, hogy ez így működik, hát nosza, elkezdi máris. A teremben csodálattal vegyes félelem kerítette hatalmába, amikor tudatosult benne, hogy itt bizony szinte mindenki jobban néz ki nála, vagy ha mégsem, akkor kettőzött erővel edz egy jobb fizikumért.

Mivel első edzését követően semmiféle változást nem látott a tükörben, el is könyvelte rögtön magában, hogy szart sem ér az egész. „Időpocséklás, meg amúgy is csak a poroktól néz ki mindenki jobban nálam.” Természetesen arra nem veszi a fáradságot, hogy utánaolvasson a poroknak, de hát miért is tenné? Megmondták a fiúk is a cigiszünetben, hogy ezek károsak.

Főszereplőnk szereti másokban keresni a hibát. Mivel egy jobb külsejű férfi (im)potenciális veszélyt jelent rá, előszeretettel keres rajta fogást. Szigorúan csak a háta mögött, mert valahol tudja ő, hogy esélye sem lenne, ha neadjisten tettlegességig fajulna a dolog. De mivel ő egy nagy nulla maradt és semmire sem vitte, nem maradt más neki, minthogy megpróbáljon másokat is lehúzni maga mellé. Felállni lusta.

 

Hülye kérdések testépítők bosszantására

Nem neked való a testépítés, ha…

Szentségtörés-e, ha néha kimarad az edzés?

Nem tudsz lefogyni? „Segít” a természetgyógyász

Felesleges gyakorlatok, melyekkel csak az idődet vesztegeted

A testépítők nem erősek?

Fekete László válasza az őt ért sérelmekre

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük