Zsírleszívás
Hülye diéták

Zsírleszívás – megéri az árát?

A zsírleszívást gyakran nevezik utolsó lehetőségnek, amit akkor használunk fel, amikor más módszer nem segített fölösleges zsírraktáraink megkurtításában. Vajon tényleg mindent megtettünk előtte? Tartós megoldást ígér a zsírleszívás?

A zsírleszívás menete

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, altatásra csak különösen nagy mennyiségű zsír eltávolítása esetén van szükség. A bőr alatti zsírszövetet vákuummal távolítják el, ehhez félcentis bemetszéseket ejtenek a bőrön.

A zsírleszívás legmodernebb változata a PAL módszer, vagyis a hatásnövelt vibrációs zsírleszívás. Ez az eljárás gyorsabb és kíméletesebb a beteg számára, és kevesebb a vérveszteség is közben. A műtét igen megterhelő a szervezet számára, ezért pár napig pihenni szükséges utána.

Ez lenne a megoldás?

Nem! Könnyű is lenne az élet, ha mindenki kifizetne esetenként akár több százezer forintot egy zsírleszívó műtétért, és utána egész hátralevő életében tökéletes alakkal büszkélkedhetne. Annál inkább hallani olyanról, hogy valaki rendszeresen végeztet zsírleszívást. Ez már gyanút kelthet az emberben.

A zsírégetés mindig az egész testet érinti, nincs olyan, hogy csak egy testrészünkről ég a zsír, bármennyire is szeretnék ezt elérni sokan. Erre az elméletre még ráerősít egyes képzetlenebb edzők butasága is, akik előszeretettel javasolják a felülést a derék karcsúsításához és a hasi zsír eltüntetéséhez. A zsírleszívásnak is így kellene történnie, de természetesen képtelenség minden testrészről ugyanakkora arányú zsírt eltüntetni. Ezáltal a test aránytalan lesz, pl.: lapos hashoz és keskeny derékhoz nagy fenék és vastag combok tartozhatnak majd, persze ez függ a páciens anyagi helyzetétől is.

A zsírleszívás természetesen nem tudja eltávolítani az összes zsírsejtet. Bár a számuk csökken, a növekedési potenciál továbbra is bennük marad, ezért ha nem történik életmódváltás, gyorsan visszajön a műtét során „leadott” súlyfölösleg.Zsírleszívás

Zsírleszívás helyett életmódváltás

Nem lesz szükség műtétre, ha inkább életmódot váltunk, és napjaink részévé válik a súlyzós és az aerob edzés, étrendünkből száműzzük a szemétkaját, és a napi 2-3 helyett 5-6 étkezést ejtünk meg a nap folyamán.

Az életmódváltás a zsírleszívással ellentétben tartós eredménnyel jár, az itt olvasható diétás étrend alkalmazása sikerre fog vezetni. Ha eredményes a diéta, 3-4 hetente megengedhető egy kis kilengés, legyen egy-két nap, amikor eszünk bármit, amit megkívánunk. Ilyenkor emelhetjük az edzésadagot, hiszen több fölös kalória elégetésére van szükség.

Garcinia Loss – „fogyasztószer” hiszékenyeknek

Nem tudsz lefogyni? „Segít” a természetgyógyász

Hizlaló ételek – Tényleg ilyen egyszerű kérdés ez?

Facsard le magadról a zsírt – Az XGrip Trainer átverés

„Powerbomb” – tömegnövelő kapszula hülyéknek

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük