Zsírfagyasztás
Átverések, kamu fogyasztószerek Hülye diéták

Zsírfagyasztás – álomalak edzés és diéta nélkül?

A zsírfagyasztás (cryolipolysis) egyike azon divatos módszereknek, amelyek arra fektetik a hangsúlyt, hogy bármiféle plusz energia befektetése nélkül jól nézhetünk ki. Megspékelve azzal, hogy ha egy beavatkozás drága, akkor biztosan hatásos is. Sokan beveszik, természetesen.

Mi a zsírfagyasztás lényege?

A módszer azon a tényen alapszik, hogy a hidegnek kitett zsírsejtek kevésbé ellenállóak, mint más szövetek.

Egy igen drága és baromi tudományosnak tűnű berendezés segítségével, vákuum szívóhatásával elkülönítik a kezelni kívánt zsírszövetet, mely a kezelőfej üreges részébe kerül. Az izolált szövetben csökken a véráramlás. A kezelt szövetet fokozatosan hűtik le -8 °C-ra, melynek következtében a zsírsejtek elhalnak, majd a kezelést követően a nyirokrendszernek köszönhetően anyagcserével együtt ürülnek a szervezetből. A kezelés alatt a környező szövetek nem károsodnak, csak a megcélzott zsírsejtek halnak el. A kezelőfejben található hőmérséklet-érzékelő és védő membrán felel az eljárás biztonságosságáért

– olvasható a hivatalos leírásban.

Zsírfagyasztás

Várható eredmény

Általában 1-3 beavatkozást javasolnak, és 2-10 centi körfogatcsökkenés (valószínűleg ezt a hasra vagy derékra értik) történhet kb. 2 hét alatt. Mondjuk, ennyit simán el lehet érni egy kis diétával és edzéssel, de semmi gond, ha van felesleges pénzünk, és életünk végéig szeretnénk ezt a kezelést folytatni.

Reg-Enor – így verik át a fogyni vágyókat a nagy semmivel!

Alakformálásnak csúfolt munkamegúszás

Egyes, magukat „alakformálási szakembernek” csúfolt illetők nem állnak meg a zsírfagyasztásnál, hanem – nyilván ezt is a saját „szalonjukban” – ajánlanak mellé elektromos izomstimulációt, infraszaunát, meg még a fene tudja, micsodát. A lényeg, hogy

verjük át a szerencsétleneket azzal, hogy munka nélkül is eredmény érhető el.

Járna ezeknek egy tarkólövés!

Nyugodtan elhiheted, hogy alakot formálni csakis úgy lehet, hogy az izmaidat dolgoztatod. A zsír passzív szövet, nem képes munkavégzésre. Csak gyarapítani és leadni lehet belőle.

Zsírfagyasztás

A zsírfagyasztás ára

A beavatkozás nem olcsó, ám ahhoz nem is túl drága, hogy elriassza a tudatlan pácienseket.

„Ugyan, mi történhet, ha elverek 8-30 ezer forintot egy kezelésre? Még mindig jobb, mintha diétáznék, vagy – még kimondani is szörnyű – nem ehetnék azt, amit csak megkívánok”

– gondolja egyszerű Bözsikénk, aki már túl van az összes csodadiétán és fogyasztószeren, és bár mind nagyon hatásos, valahogy mégsem sikerült lefogynia.

 

Mit reméljen az egyszerű ember ettől a beavatkozástól?

Kb. semmit. A zsírszövetnek megvan az a tulajdonsága hogy gyarapszik. Még akkor is, ha a szerencsétlen laikusokat zsírfagyasztással hülyítők ennek az ellenkezőjét állítják. Vagy megfelelő számú kezelést követően egyszer csak eltűnik az összes zsírsejtünk? Vicces.

De még ha működne is, az így elért „eredményt” egy életmódváltásra nem hajlandó személy képtelen lenne megtartani. Azonnal újraindul a zsírgyarapodása, és hoppá, újabb kezelésekre lesz szükség. Lehet, hogy pont ez a cél? Akkor viszont ügyes, bár erős erkölcsi aggályai vannak a dolognak.

Zsírfagyasztás

Ezek a dolgok nem gyanúsak?

– A zsírfagyasztás valahogy nem akar a zug-szépségszalonok és sarlatánműhelyek szintjéből feljebb emelkedni. Ha annyira hatásos lenne, már rég használnák sportolók is, és nem lenne kövér ember. Pedig mint tudjuk, továbbra is gyarapszik a számuk hazánkban.

– A dörzsöltebb „szakemberek” étrendet és mozgást is javasolnak a kezelés mellé és utána is. Ja, hát úgy könnyű. Simán rá lehet fogni, hogy amit a nulláról induló kliens elért, az a zsírfagyasztás miatt van. Ügyes.

– Igazi sikersztorit valahogy nem akarnak mutogatni. Sehol egy teljes alakos kép, maximum az illető testének egy részletét mutatják, hogy na, onnan aztán eltűnt a zsír. Igazán meggyőző.

Szóval, még ha működik is, a zsírfagyasztással elért eredmény nem tartós – ezt a szakemberek is elismerik. Csak megfelelő étrenddel és rendszeres testmozgással tudod fenntartani ezt az állapotot.

Na, de akkor miért ne csinálnád inkább ezeket a drága beavatkozás helyett?

 

Hogyan lehet úgy zsírt égetni, hogy az eredmény fenntartható legyen?

Kizárólag életmódváltással. Ha eddig nem sportoltál, kezdd el! Figyelj oda az étrendedre, itt például láthatsz egy könnyen betartható mintát. Lehetőleg végezz súlyzós és aerob edzést is, célodnak megfelelően arányosítsd ezeket.

Fogyás: mit kezdjünk a reménytelen esetekkel?

És soha ne dőlj be semmilyen hülyeségnek, ami azzal kecsegtet, hogy befektetett energia nélkül fogsz eredményt elérni. Ez nem csak a sportra vonatkozik, hanem az élet összes területére.

A témajavaslatot köszönjük hűséges olvasónknak, Tibornak. Ha te is találtál olyan érdekes/felháborító/bicskanyitogató sztorit, amit érdemes lenne kiveséznünk, küldd el a testepitek@testepitek.hu e-mail címre, vagy írj Facebookon.

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...