Zseniális “találmány”… Itt a fogyasztó pizza!

Néphülyítés level 1000, vagy csak nem volt miről írni? Olvasónk küldte az alábbi ökörséget.

Forrásmegjelölés nélkül hivatkozik valami amerikai kutatásra a tróger Ripost magazin, mely szerint

az egyetemisták nem döntenek rosszul, amikor a másnapos reggeleken az előző esti pizza maradványait tüntetik el. Nem arról van szó, hogy a pizza hirtelen egészséges étellé változott, de reggelire még mindig sokkal jobb választás, mint a cukros gabonapehely, vagy akár a zabpehely.

Hogy miért? Mert több zsírt, fehérjét, és sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz azoknál, így nem fogja ugráltatni a vércukorszintedet. A rajta levő sajt, sonka vagy szalámi, és a zöldségek mind alaposan eltelítenek, és még a zsírégetést is beindítják.

Sajnos túl sokan olvassák ezt a szennylapot, hogy szó nélkül hagyjuk. Először is, már az is hazugság, hogy a zabpehelyben több szénhidrát van, mint a pizzában. Tekintve, hogy a pizzatészta kb. 70-80%-is szénhidráttartalommal bír, a zabpehely meg 50-60 között mozog.

A fehérjetartalom kérdése megint csak érdekes, nyilván ha a pizzát jól megpakolod hússal (ez azért ritka eset), valóban több lesz benne, de alapesetben baromira nem.

A sok zsír bevitele esetleg a ketogén diétában működhet, de szinte kizárt, hogy a túlművelt cikkíró erre gondolt volna.

A legviccesebb a vége: a sajt, sonka és a szalámi beindítja a zsírégetést…

Hát ezt már kommentálni sem érdemes.

Ha te is találtál valami baromságot, küldd el bátran a testepitek@testepitek.hu e-mail címre, vagy Facebookon, üzenetben.