Nehezen gyűröd le a napi rizsadagodat? Tökéletesen érthető a problémád. Íme egy recept, amivel úgy csúszik majd a köret, hogy csak nézel!
Hozzávalók:
0,5 kg rizs
120 ml víz
Só
Bors
Fokhagyma-granulátum
Fél fej vöröshagyma
Fagyasztott zöldségkeverék
Olívaolaj
Elkészítés:
A rizst még hidegen összekeverem egy kevés olajjal és felteszem a gázra, fehéredésig pirítom, felöntöm vízzel, és hozzáadom a fűszereket és az apróra vágott hagymát. Hozzáöntöm a fagyos zöldségkeveréket és felfőzöm. Ha felforrt tartalékra veszem, és fedő alatt, kis lángon addig párolom, míg az összes víz el nem tűnik róla, ekkor már nem nagyon kevergetem, csak a végén.
Diétában fogyasztható?
Igen, ügyelve a rizs szénhidráttartalmára, ami miatt elsősorban a nap első kétharmadában együk, este már inkább csak zöldség menjen a hús mellé.