Zöldségek fehérje-, szénhidrát-, zsír- és kalóriatartalma.
A zöldségek alapvetően kevés kalóriát tartalmaznak. Fehérjetartalmuk sem jelentős, főleg azért, mert a növényi fehérje nem teljes értékű. A zöldségek zsírtartalma elhanyagolható.
Zöldségek |
||||
Élelmiszer (100 g) |
Fehérje (g) |
Szénhidrát (g) |
Zsír (g) |
Kcal (g) |
Amaranth levelek |
1,7 |
1,7 |
0,1 |
50 |
Articsóka |
3,4 |
10,8 |
0,3 |
50 |
Bambuszrügy |
2,64 |
5,28 |
0,2 |
27 |
Bimbós kel |
4,8 |
5,4 |
0 |
50 |
Brokkoli |
3,3 |
2,1 |
0,1 |
24 |
Burgonya |
2,5 |
20 |
0,2 |
94 |
Cékla |
1,3 |
6 |
0,1 |
31 |
Cikória |
1,5 |
2,9 |
0 |
18 |
Cukkini |
1,5 |
5,3 |
0,4 |
32 |
Csemegeuborka |
0,6 |
2,6 |
0,1 |
14 |
Csicsóka |
1,6 |
15 |
0,2 |
51 |
Csillagtök (patisszon) |
1,2 |
6,2 |
0,1 |
30 |
Édesburgonya |
1,5 |
17,1 |
0 |
86 |
Fejes saláta |
1,4 |
2 |
0,3 |
17 |
Fodorkel |
1,3 |
5,2 |
0,1 |
24,7 |
Fokhagyma |
6,8 |
26,3 |
0,1 |
137 |
Gomba |
3 |
6 |
0,3 |
25 |
Gyöngyhagyma |
1,6 |
10,3 |
0,2 |
44 |
Karalábé |
2,1 |
7 |
0,2 |
39 |
Karfiol |
2,4 |
4 |
0,4 |
30 |
Káposzta (fejes) |
1,6 |
5,7 |
0,2 |
32 |
Káposzta (vörös) |
1,7 |
5,7 |
0,2 |
32 |
Kelbimbó |
2,4 |
8,5 |
0,2 |
36,6 |
Kínai kel |
1,2 |
2 |
0,3 |
16 |
Kukorica |
4,7 |
23,6 |
1,6 |
131 |
Mangold |
2,1 |
2,9 |
0,3 |
23 |
Mogyoróhagyma |
2 |
8 |
0 |
32 |
Olajbogyó |
0,2 |
6,5 |
21,9 |
231 |
Padlizsán |
1,3 |
4,8 |
0,2 |
27 |
Paradicsom |
1 |
4 |
0,2 |
23 |
Paradicsompaprika |
1,4 |
5,4 |
0,2 |
30 |
Paraj (spenót) |
2,3 |
1,8 |
0,3 |
20 |
Paszternák |
1,2 |
18 |
0,1 |
77 |
Petrezselyemgyökér |
1,2 |
6 |
0,1 |
29 |
Petrezselyemzöld |
4,4 |
9,8 |
0,4 |
62 |
Pirospaprika |
1 |
6 |
0,1 |
27 |
Póréhagyma |
2,2 |
6,3 |
0,3 |
38 |
Radicchio |
0 |
5 |
0 |
25 |
Rebarbara |
0,6 |
33 |
0,1 |
16 |
Retek (fekete) |
1,1 |
1 |
0,2 |
10 |
Retek (hónapos) |
1,2 |
2,2 |
0,1 |
15 |
Retek (daikon) |
1 |
3,1 |
0,1 |
52,2 |
Savanyú káposzta |
1,1 |
3,4 |
0,2 |
20 |
Sárgarépa |
1,2 |
8,1 |
0,2 |
40 |
Sóska |
2,4 |
2,3 |
0,5 |
24 |
Spárga |
2 |
1,8 |
0,1 |
17 |
Sütőtök |
1,5 |
16,5 |
0,6 |
80 |
Tarlórépa |
1,4 |
4,2 |
0,1 |
20 |
Torma |
2,7 |
16 |
0,4 |
78 |
Tök (gyalult) |
1,1 |
6,1 |
0,1 |
30 |
Uborka |
1 |
1,7 |
0,1 |
12 |
Vöröshagyma |
1,3 |
8,7 |
0,1 |
38 |
Zeller |
1,4 |
5 |
0,3 |
29 |
Zöldpaprika |
1,2 |
3 |
0,3 |
20 |