Hozzávalók
- 4 fej hagyma
- 3 kanál vaj
- pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- ételízesítő
- piros arany
- 1 kg kockára vágott csirkemell filé
- 50 dkg gomba (lehet konzerv is)
- 50 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
- 40 dkg burgonya
Elkészítése
A vajon pároljuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a csirkemellet, pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot és egyéb fűszereket ízlés szerint. Pirítsuk együtt egy kicsit, majd öntsük fel kevés vízzel. Amikor a hús félig megpuhult, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, gombát, borsót (ha konzervet használunk, elég ha akkor adjuk hozzá, amikor a hús már puha). Ha szükséges, pótoljuk a vizet és főzzük készre. A tejfölt akkor adjuk hozzá, amikor már kész.
Diétázók fogyaszthatják?
A vajon párolás kizárja ezt az ételt a diétás kaják sorából, hagyjuk meg inkább a kényelmes, tömegnövelő periódusra.