Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók

  • 4 fej hagyma
  • 3 kanál vaj
  • pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • piros arany
  • 1 kg kockára vágott csirkemell filé
  • 50 dkg gomba (lehet konzerv is)
  • 50 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
  • 40 dkg burgonya

Elkészítése

A vajon pároljuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a csirkemellet, pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot és egyéb fűszereket ízlés szerint. Pirítsuk együtt egy kicsit, majd öntsük fel kevés vízzel. Amikor a hús félig megpuhult, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, gombát, borsót (ha konzervet használunk, elég ha akkor adjuk hozzá, amikor a hús már puha). Ha szükséges, pótoljuk a vizet és főzzük készre. A tejfölt akkor adjuk hozzá, amikor már kész.

Diétázók fogyaszthatják?

 

A vajon párolás kizárja ezt az ételt a diétás kaják sorából, hagyjuk meg inkább a kényelmes, tömegnövelő periódusra.

 

Vélemény, hozzászólás?