Bulvár

„Zavarta a többi vendéget” – kitiltottak egy Down-kóros fiút egy budapesti edzőteremből

Egy Down-szindrómás fiú testvére osztotta meg a Facebookon azt a történetet, hogy testvérét kitiltották egy budapesti edzőteremből – szúrta ki az Propeller. A fiú szülei kíséretében elkezdett edzőterembe járni, hogy ahogy ő mondja, eltüntesse a nagy hasát.

 

A srác azért akart edzőterembe menni, hogy egy kicsit ledolgozza a hasát. El is járt párszor szülei kíséretében edzeni, nem zavart senkit, akkor ment, mikor már kevesen voltak a teremben, ráadásul a higiéniára sem lehetett panasza senkinek.

A lelkes fiatalt néhány alkalom után azonban az edzőterem tulajdonosa megkérte, hogy ne járjon ide, mert jelenlétével úgymond zavarja az ott edző „egészségeseket”.

Ati bátyja most segítséget kér, hogy aki tud a 16. kerületben, vagy annak közelében olyan termet, ahonnan nem dobják ki az öccsét, az jelezzen neki.

Az edzőterem tulajdonosa szintén Facebookon, így reagált:

Üdvözlök mindenkit a Thor Fitness tulajdonosa vagyok.

Atilláék egy hónappal ezelőtt kerestek meg és a kérdésük az volt,hogy járhatnának e edzeni hozzánk.Én igent mondtam nekik és örömmel segítettem is eligazodni nekik az edzőteremben,több alkalommal bementem amikor jöttek ha segítségre lenne szükségük.Az utóbbi pár alkalommal viszont olyan visszajelzések is érkeztek amik elmarasztalóak.

Az edzőterem egy közösség,ide edzeni járnak az emberek.Nekünk ehhez kell igazodnunk.Jeleztem a szülőknek a problémát,de kitiltásról meg szörnyű diszkriminációról szó sincs.Különösen kedvesek a vélemények amikben jellemeztek minket és az edzőtermet de nem helytállóak.Mi a maximális segítőkészséggel álltunk hozzá.

De valamit meg kell érteni:1 egy edzőterem veszélyes üzemnek számít 2 egy edzőterem közösség ahol többen végeznek munkát egymás mellett.Hiába az oktalan felháborodás és a gyűlöletkampány.A legnagyobb hiba az volt hogy maximális jószándékkal és segítőkészséggel felülbíráltam a józan ész érveit és igent mondtam nekik az elején.

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük