Zacher Gábor a “testépítésben használt szerek” szerepét emlegette Berki Krisztián halálával kapcsolatban

Mint arról bizonyára már az egész ország értesült, péntek reggelre virradóra elhunyt Berki Krisztián egykori celeb, médiaszereplő, a Ferencvárosi Torna Club volt vezérigazgatója, a 2019-es önkormányzati választás egyik független főpolgármester-jelöltje, valóságshow-szereplő.

Berki Krisztián halálával kapcsolatban még vannak kérdőjelek, de a rendőrség közlése szerint kábítószergyanús anyagot találtak a lakásán, ezért büntetőeljárás indult. Családtagjai szerint halálát szívmegállás okozta.

Zacher Gábor, hazán legismertebb toxikológusa az RTL Klubnak az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy bizonyos, a testépítéshez hasznát szerek hosszú távon növelik a szívleállás kockázatát.

Ezeknek a szereknek (az anabolikus szteroidoknak és a növekedési hormonnak) nem csak akut hatásuk van, hanem tartós szedésük esetén a szívizomra nem pozitívan hatnak. A szívizomzat is megnövekszik, de nem funkcionalitásában

– magyarázta Zacher Gábor.

 

A kokszot emlegetik (nyilván itt sem alaptalanul) a Berkivel szinte egyidőben elhunyt Dózsa György úti gázoló, M. Richárd esetében is. Persze még magasabb a hirtelen szívhalál rizikója, ha az illető a doppingszerek mellé drogozik is.

Testépítők halála: a sportág nagyágyúi szerint ez állhat a háttérben