A szerénytelenség nélkül ínycsiklandónak nevezett zabpelyhes palacsinta receptünk hűséges olvasónkat, Zsuzsát is megihlette.
Emlékeztetőül a recept:
Hozzávalók 12 palacsintához:
300g darált zabpehely
3dl szódavíz
2 dl tej, vagy laktózmentes növényi ital
2 egész tojás
édesítőszer
csipetnyi só
kókuszzsír
A zabpelyhes palacsinta elkészítése:
A hozzávalókat habverővel keverd össze, és a minimális zsiradékkal bevont serpenyőben süsd ki. A masszát merőkanállal adagold tetszés szerint. Ha a palacsinta széle kezd elválni az edény aljától, forgasd meg. Mindkét oldalát süsd barnás színűre.
Ha készen van, töltsd meg kedvenc töltelékeddel, aszerint, hogy tömegelsz, diétázol, vagy csak valami táplálóbb desszertre vágysz. A zabpehelyhez keverhetsz proteinport is, így teljes étkezésnek számít majd a palacsinta. A hevítéstől nem lesz baja a fehérjének, mint ahogy a húsokban, tojásban stb. lévőnek sem.
Néhány tipp a töltelékhez:
zsírszegény túró
diétás lekvár
zsírszegény túró+diétás lekvár
nutella, vagy mogyorókrém (csak tömegnövelés alatt)
proteinpor
hús
Íme az eredmény, köszönjük!
Ha kérdések merülnének fel benned a zabpehely miatt, máris tisztázzuk, miért fontos, hogy ne liszttel készítsd ezt a finomságot. A szarrá őrölt gabonában olyan szénhidrátok vannak, amelyek gyorsan megemelik a vércukorszintet, ami aztán hirtelen lezuhan, és nagyban elősegíti, hogy fölös zsírt pakolj magadra, hiszen a szervezet nem tud mit kezdeni ekkora mennyiségű gyorsan felszívódó szénhidráttal.
A zabpehely viszont (darálva is) remek, hosszú távú energiaforrás, és nem okoz drasztikus inzulinreakciót. Használd bátran bármikor, a finomlisztnél egymilliószor jobb és egészségesebb!