Zabpelyhes halfilé

 

Hozzávalók:

 

1 kg halfilé
Tojás
Darált zabpehely
Zabpehely
Olaj

A halfilét kiolvasztom, de az sem nagy baj, ha nem olvad ki teljesen, besózom, és állni hagyom. A szokásos sorrendben bepanírozom, de úgy, hogy a liszt helyett darált zabpelyhet, a zsemlemorzsa helyett egész zabpelyhet használok. Középre jön a sózott tojás.Teflonserpenyőben kevés olajat forrósítok, és mindkét oldalát ropogósra sütöm. Az a tapasztalatom, hogy ha fedő nélkül sütöm, akkor nem esik annyira szét, de csodát persze ne várj. 

Diétában fogyasztható?

 

Igen, de a napi tápanyagszükségletbe bele kell kalkulálni a kevéske olajat, és zabpehelyben található szénhidrátot.

Kalóriatáblázatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük