xls-medical fogyasztószer
Átverések, kamu fogyasztószerek

XLS Medical tabletta – akkor se vedd meg, ha a tévében reklámozzák!

Az XLS Medical nevű fogyasztószer forgalmazója túl nagy kockázatot nem vállalt, de valószínűleg annál több pénzt szedett már ki a hiszékeny emberek zsebéből.

Roppant vicces már az indítás is:

„Számtalan hölgynek sikerült már lefogynia az XLS Medical segítségével.”

Mi van a férfiakkal? Közöttük nincs olyan, aki fogyni akar? Vagy rájuk nem „hat” ez a szer?

XLS Medical

Mi az XL-S Medical „titka”?

A fogyasztótabletta állítólag azon az elven működik, hogy segítségével akár 3x többet fogyhat a páciens, mint „diétával (123 alanyon végzett 12 hetes vizsgálattal „sikerült” ezt „alátámasztani”).

A termékleírás szerint az XL-S Medical a napi zsírbevitelnek akár 28%-át is képes megkötni. Egy rostkomplex pedig megköti a táplálékkal elfogyasztott zsírt, nagy zsír-rost komplexet képezve. Mivel azonban ez a zsír-rost komplex túl nagy méretű ahhoz, hogy a vékonybélben felszívódjon, végül kiválasztásra kerül.

Azt is ígérik, hogy a tablette csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat. A benne lévő rostok megduzzadnak és olyan, erősen viszkózus géllé alakulnak, amely késlelteti a gyomor kiürülését és egyensúlyban tartja a vércukorszintet.

Aztán itt vannak a varázslatos összetevői:

  • Hatóanyag: Litramine™ organikus növényi (fügekaktusz) eredetű, szabadalmaztatott rostkomplex.
  • Segédanyagok: mikrokristályos cellulóz, kalciumhidrogén -foszfát-dihidrát, kroszkarmellóz-nátrium, szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, klorofillin.
  • További összetevők: A-vitamin-acetát (retinol), D3-vitamin (kolekalciferol) és E-vitamin-acetát (alfa-tokoferol). Hat (6) tabletta vitamintartalma összesen: A-vitamin 800 µg D3 -vitamin 5 µg E-vitamin 10 mg

Na, és akkor ha ezt szedi valaki, akkor pikk-pakk le is adja a súlyfeleslegét? Ugyan, dehogy! Ennél azért okosabb a gyártó, az állítólagos zsírmegkötő mechanizmus akkor jár csúcsra, ha a fogyni vágyó személy diétázik is.

Hát, ilyet! Figyelni kell az étrendre, és mozogni is mellé? És akkor minek ez a tabletta? Erre is megvan a válaszuk: hogy eredményesebben menjen a diéta, ne legyenek éhségrohamai a felhasználóknak. Diéta alatt valóban előfordul ilyesmi, de ezért havi 10-20 ezret kidobni hatalmas marhaság. Itt írtunk az éhség leküzdésének egyébként nem túl bonyolult praktikáiról.

Miért ne vedd meg az XLS Medical-t?

Elárulunk egy titkot: a már elfogyasztott zsír „megkötésével” nem fogsz számottevő eredményt elérni. Hogy miért nem? Mert az elhízás leginkább a túlzott mértékű és nem megfelelő minőségű szénhidrát bevitele miatt történik. Apropó, ezzel már próbálkoztak, volt ám XL-S szénhidrátmegkötő tabletta is, csak valamiért befuccsolt a termék.

Frissítés: a termék olyannyira befuccsolt, hogy a hatóság be is tiltotta a forgalmazását!

Határozat

A Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal az Omega Pharma Hungary Kft. (1024 Budapest, Ady E. u. 19.) által forgalmazott, XLS Medical szénhidrát megkötő tabletta megnevezésű termék orvostechnikai eszközként történő forgalmazásának tekintetében indított piacfelügyeleti ellenőrzési eljárásban megállapította, hogy a szóban forgó eszköz teljesítőképessége nem megfelelően igazolt, és az eszköz neve, valamint tájékoztató és reklámanyagai, továbbá használati útmutatója félrevezető, ezért orvostechnikai eszközként a forgalomból kivonta.

A Hivatal a kivonás tényét a Hivatal honlapján (http://www.eekh.hu/) közzéteszi.

Itt a részletes indoklás >>

XLS Medical

Szóval itt van helyette a „zsírmegkötő”, már ameddig forgalmazzák. Vajon mi lesz a következő, a fehérjemegkötő? Esetleg valamit eloldoz majd? Na, nézzük tovább.

Nagyon lényeges tehát, hogy a zsírbevitel csak kisebbrészben felelős az elhízásért. Arról nem is beszélve, hogy a zsírok nélkülözhetetlen tápanyagaink, számos életfolyamatunkban vesznek részt. No meg honnan tudja ez a nyavalya, hogy a „megkötött” 28 százalék zsír után a páciens napi zsírbevitele elegendő? Ne bohóckodjunk már!

A munkát nem spórolhatod meg!

Az egész egy zsivány humbuk, sunyi módon azt próbálják beadni a fogyni vágyókak, hogy ez a tabletta lesz az eredményesség kulcsa. Ilyen alapon ki lehetne a vizet is emelni, vagy a levegőt. Mindkettőt fogyasztod diétában, és lám, fogysz is „tőlük”.

Az XL-S Medical csapata szép számmal talált olyan, feltehetően valós személyeket, akik hálájuk jeléül hajlandóak voltak névvel és arccal vállalni „hatalmas” fogyásukat.

A „sikersztorik” menü alatt olyan nőket látunk, akik a tabletta „segítségével” 12 hét alatt átlagosan 5-10 kilót adtak le. Hát, óriási! Ennyit bárki képes fogyni, ha rendbeteszi az étrendjét, és elkezd sportolni. Sőt, a diéta-súlyzós edzés-aerob edzés kombinációjával még jobb eredményeket lehet elérni, és nem kell mellé semmi baromságot szedni.

Azért a lista jelentős részét csak sikerült külföldi személyekkel felturbózni. Biztosan sokak számára meggyőző, hogy tucatnyi ellenőrizhetetlen személyazonosságú ember reklámozza a szert:

XL-S Medical

A német verzó azért óvatosabb, „sikersztorikat” nem alkalmaz, vagy nagyon jól el vannak dugva…

Van viszont egy figyelemreméltó cikk a Németország egyik vezető médiumának számító Spiegel honlapján, ahol erre a termékre is kitérnek. A szerző összességében arra jutott, hogy

az XL-S Medicallal kapcsolatban nem állnak rendelkezésre hiteles kutatási eredmények a fogyasztó hatással kapcsolatban. Semmivel sem bizonyult eredményesebbnek, mint egy placebó termék.

„Ó, ne mondjátok már, hogy az XLS Medical nem hat, hiszen a tévében is reklámozzák!”

Na, és? Simán lehet bármit reklámozni, ami nem ártalmas az egészségre (sok esetben olyat is, ami igen).

Azt kell valahogy végre eljuttatni a fejekbe, hogy a fogyás – helyesebben: zsírvesztés nem fog semmiféle pirulától beindulni, helyette

megfelelő étrend és testmozgás szükségeltetik.

Nem fogyókúrázgatunk 1-2-3 hétig vagy hónapig, hanem fenntartható étrendben gondolkodunk, életünk részévé téve azokat a mozgásformákat, amelyek céljaink eléréséhez szükségesek.

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv-írás szabályai, feltételei

Még szintén kedvelheted...