Weight Loss átverés
Hülye diéták

Weight Loss tabletta – ezért óvakodj tőle

Ismét egy nagyszerű termék, hiszékeny fogyni vágyóknak. El sem hinnétek, hányan vannak még mindig. Jó mérőszám erre a buta facebookos oldal, ahol ezt a vackot reklámozzák.

Íme:

Weight Loss átverés

Több tízezer ember követi ezt a szemetet, hiszen mit szeretnek a lájkoló agyhalottak? Idézeteket, cuki képeket, fincsimincsi recepteket. Amitől elhíznak, és hátha hajlandóak valami fogyasztószarral kompenzálni butaságukat. És a rengeteg birka még meg is osztja, lájkolja… Na de térjünk a lényegre.

 

Mit ígér a Weight Loss

Ahogy a nevéből is kiderül, súlyvesztést. A siker kulcsa a purpura bacca nevű gyümölcs, természetesen Amazóniából. Kell egy kis egzotikum, na. Szóval ez a növény állítólag olyan kedvező hatással bír a zsíranyagcserére, hogy rendkívül gyorsan megszabadulhatunk a fölöslegtől. Hetente akár 3 kilót, rendes diéta és testmozgás nélkül.

Ezt írja a fiktív tesztelő: „Naponta 2 tablettát szedtem, reggeli és ebéd előtt, miközben szokásosnál több vizet ittam. Ez minden – semmi speciális diéta vagy edzés nem volt.” Sajnos rengetegen bedőlnek ennek, hiszen pont azt ígéri, ami után minden túlsúlyos ember sóvárog: munka és erőfeszítés nélkül lefogyni. Na ez az, ami lehetetlen. Gondoljunk csak vissza, hányadik „csodaszer” már ez a piacon? Szinte havonta tűnnek fel újabb termékek, majd rövid tündöklés után – amíg a sok szerencsétlen átvert kipengeti a pénzt – mennek a süllyesztőbe.

Mi ez a purpura bacca?

Az anyag forrása az acai pálma, melynek hazája Közép- és Dél-Amerika. 2004-ben jött rá egy MonaVie nevű amerikai cég, hogy ideje lenne meggazdagodni a honfitársak hiszékenységéből. Üvegenként 40 dollárt (kb. 9 ezer forintot) kértek a purpura bacca-t tartalmazó italért, cserébe ígértek fűt-fát. Néhány ezek közül: gyógyítja a cukorbetegséget és egy sor más krónikus betegséget, stabilizálja a koleszterinszintet, sőt, növeli a pénisz méretét is. Vicces.

Koncentráljunk a zsírégetésre. Ezt a hatást a kivonat magas antioxidáns hatásának tulajdonítják. Nos, ezek valóban nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, de a fogyás nem ezektől függ. Antioxidáns például a C-vitamin, a flavonoidok vagy a telítetlen zsírsavak. Egészségünkre kedvezően hatnak, de zsírt nem égetnek. Illetve a zsírsavaknak van közvetett zsírégető hatása, ha ketogén diétát alkalmazunk. Feltételezhetően ezek az élelmes üzletemberek nem jutottak ilyen „mélységig” a témában.

A lényeg tehát: a purpura bacca, és az ezt tartalmazó Weight Loss tabletta nem fogja rólad leégetni a zsírt.  Semmiféle bizonyíték nincs eme hatására, és a józan ész is ellene szól.

Bizonyítékok a csalásra

Itt van mindjárt a híres „dietetikus specialista, dr. Goldflis Márk. Ha rákeresünk a névre, csak ezzel a termékkel kapcsolatos találatokra bukkanunk. Vicces név, de kb. ugyanolyan hihető, mintha Kolbász Évát, vagy Pörkölt Norbertet kérdezték volna meg…

Az akció mindig aznap jár le, amikor épp olvassuk. Ügyes kis marketingfogás, biztosan szép számmal vannak, akik bedőlnek neki.

Kommentek a cikk alatt. A lászlóbloghoz hasonlóan, itt is minden név kamu. Természetesen csak pozitív vélemények vannak, ha megpróbálsz kritikusan fogalmazni, az előzetes moderáció determinálja hozzászólásod soha meg nem jelenését.

További vicces bakik

Megőröltek

Mit őröltek? Lisztet?

Az első bekezdés hemzseg a hibáktól – nyilván nem magyar anyanyelvű, vagy nagyon iskolázatlan ember írta:

Az óceánon túlról megírtak a lapok, hogy a nagyon elhízott paciensek rengeteg súlyt fogytak. Mind ezt az új fogyókura módszernek köszönhetóen melyet egy magyar dietetikus fejlesztet ki – dr. Kiss Csaba. A fogyásnak és a testmozgásnak a még legellenállóbb nők és férfiák is lefogytak 10-14 kilót egy hónap alatt.

Kamu

Medveczky Bea, dietetikus szakértő sem létezik.

Átverés

Elég ritka vezetéknév…

A sort még hosszan tudnánk folytatni. Összegezve: ezen az oldalon minden, de minden kamu. A Weight Loss hatása, a képek, a szakértők, de még a 60 napos pénzvisszafizetési garancia is.

Sajnos számos életmódmagazin fórum témái között is megtalálhatóak az e termékről szóló topikok. A témaindító kérdés mindig ugyanaz: Mennyit lehet ezzel a termékkel fogyni?

Jól jegyezzük meg egyszer, s mindenkorra: diéta és testmozgás nélkül nem fogunk egy gramm zsírt sem elégetni. Nem szabad semmilyen fogyasztószert megvenni, mert jobb esetben hatástalanok, de akár súlyos szervi problémát is előidézhetnek.

 

Fogyasztótabletták – a néphülyítés csúcsa

Diétás étrend

Aerob edzés: a zsírégetés egyik alappillére

90 napos diéta – Ezért ne csináld!

Diéta januártól – így csökken a lelkesedés

Inzulinrezisztencia – a cukorbetegség előszobája

Mintaétrend diétázó nőknek

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük