Vertim fogyasztószer Janza Kata és Nádas György
Átverések, kamu fogyasztószerek

Vertim és a fogyás: Janza Kata és Nádas György ugye nem hazudik? De!

A Vertim nevű, fogyasztószerként hirdetett termék egy amolyan „testúlycsökkentő mátrix” szeretne lenni, persze nem árulunk el nagy titkot már az elején, hogy ez is csak egy ócska átverés.

A Vertim kapszula a forgalmazó szerint az alábbi képességekkel rendelkezik:

zsírcsökkentő,

gátolja a cukor felszívódását,

vértisztító,

csökkenti a vágyat az édességek és a szénhidrát iránt,

méregtelenítő.

Szóval a szokásos maszlag, mindezeket valami homályos ázsai, afrikai és az Egyesült Államokban végzett kutatások összesítésével próbálnak meg alátámasztani. Hivatkozás, link természetesen sehol nincs a termék hivatalos honlapján.

Vertim fogyasztószer Janza Kata és Nádas György

Nagggyon menő és exkluzív összetevők

Érdekes trükköt alkalmaz a Vertim nevű csodaszer leírása, ha azt vizslatnánk, hogy mit tartalmaz a kapszula. Az első összetevő a Prunus Spinoza, és a világért sem írnák le, hogy ez nem más, mint az egyszerű, nálunk is vadon termő KÖKÉNY!

Na, és mit tud ez a kökény, akarom mondani, Prunus Spinoza? Természetesen jön a parasztvakítás: „vértisztító” hatású, segíti a bélmozgást (minden segíti, amiben rost van, nem?), és még kétszer ugyanaz: fenntartja az emésztőrendszer normális működését, segíti a belek tökéletes ürítését (van tökéletlen ürítés is?).

Majd azt próbálják beadni, hogy a fogyás kulcsa lényegében a „tisztulás”, meg a tökéletes és gyors emésztés. Aha. Lehet neked kifogástalan emésztésed, ha kalóriatöbbletben vagy. De hát a hívőknek ezt hiába magyarázzuk…

A második összetevő a Cynara scolymus. Ez is nagyon tudományosan hangzik, de mi lefordítjuk neked, egyszerű halandónak: articsóka. A növénynél említik annak májvédő funkcióját, meg aztán milyen jó az is, hogy gátolja az emésztőenzimek működését, tehát egyszerűen nem emésztjük meg egy részét annak, amit bevittünk a szervezetünkbe. Jaj, de jó, és vajon az articsóka olyan okos, hogy kiválogatja, mely tápanyagokra van szükségünk, és azokat majd nagy kegyesen hagyja megemésztenünk? Vicc! Azt is írják még, hogy az articsóka javítja a zsírbontást, és gátolja a cukor felszívódását. Mindenki hülye, aki diétás étrendet követ, és mellé még sportolni is van képe. Csak a termék reklámarcai, Janza Kata színésznő és Nádas György humorista okosak.

További összetevők: Gymnema sylvestre (gurmar), amit szenzációhajhász oldalak csak „cukorgyilkosként” emlegetnek. Bizonyára ezek tudják a tutit, és nem a sportolók, dietetikusok (a normálisabbjai) és táplálkozási szakemberek. Kolin és króm: ezeket részletezni már tényleg nem érdemes. Mikrotápanyagok, bármiféle csodafunkció nélkül, de nagyon jól hangzik, ha egy termék összetevőinél meg lehet ezeket is említeni. Természetesen anélkül, hogy bármi szerepük lenne a fogyásban.

De akkor miért „működött” a Vertim Janza Katánál és Nádas Györgynél?

Bár még a „Kérdések és válaszok” szekcióban is csak halovány utalást tesz a forgalmazó arra, hogy a diéta és a sport „segítheti” a Vertim hatékonyságát, egyértelmű, hogy fentebb említett celebek nem a kapszulától fogytak le. Jó kis pénzt kaszálhattak a reklámmal, ez pedig (ha más nem) simán motiválhatta őket arra, hogy odafigyeljenek az étkezésükre, és talán még mozogtak is valamennyit mellé.

De mi a megoldás a Keto Diet kapszula helyett?

Semmilyen szer, eszköz stb. nem fog segíteni, kizárólag az életmódváltás vezet célra. Rendszeres sportra és tervszerű étrendre van szükséged, és legalább nagyvonalakban tudnod kell, hogy az egyes tápanyagokból mennyit viszel be.

Zsírt égetni sport és helyes étrend nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzés kell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

Elhízás, hasi zsír eltüntetése

 

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Sose rendelj olyan szert, ami hasonló csodákat ígér, mint a Keto Diet kapszula. Sem izomnövekedés, sem zsírégetés nem létezik befektetett munka (edzés, rendes étrend) nélkül.

A tippet köszönjük Iminek. Küldjetek még bátran ilyesmiket e-mailben:testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon, üzenetben. Állítsuk pellengérre a csalókat!

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv-írás szabályai, feltételei

 

 

Még szintén kedvelheted...