Diétázz normálisan!

Vége

Szeptember 29-én véget ért diétám. 126 napig tartott, ami pontosan 18 hétnek felel meg. 86 kiló alá már nem mentem, tehát maradt a 27 leadott kiló.

Reggel mérve 91 centis volt a derekam, fogjuk hát rá: 22 centit csökkent. Megérte? Határozott igen a válaszom, lássuk a pozitívumokat:

– javult az egészségi állapotom: míg márciusban előfordult nálam 160 fölötti szisztolés vérnyomás is, ez szeptemberre 117-re csökkent.

– jobb lett az általános erőnlétem – miközben a testi erőm természetesen csökkent. A rengeteg aerob edzés hatására jobb lett a közérzetem, napi 40 kilométer kerékpározás sem okozott gondot.

– vonzóbb külső a nők szerint – ezt mondjuk leszarom 🙂

– nyugodtan végeztem egyéb megerőltető tevékenységeket, nem kellett izomveszteségtől tartanom – a diétában úgyis veszít mindenki. Negatívumok: – erő- és izomtömeg-csökkenés: pszichikailag nehezen feldolgozható ez ilyenkor, amikor újrakezdem az építkezést. A diéta alatt nem számít annyira, akkor csak arra koncentráltam, hogy minél több zsírtól szabaduljak meg, a lehető legtöbb izom megtartása mellett.

– elvileg a „finom” és „hagyományos” ételek megvonása is fájdalmas kellett volna, hogy legyen, de nálam nem volt ezzel gond. Itt az ideje egy tisztább étrenddel való tömegelésnek. -anyagilag megterhelőbb: a csirkemell drágább, mint a comb, a több proteinpor drágább, mint a kevesebb. Tegyük hozzá, még így is kevesebb proteint vittem be naponta (2,5-3g/tskg-nyit), mint amennyit ilyenkor ajánlatos.

Csak akkor diétázz, ha:

– megfelelő mennyiségű izom van rajtad: prognosztizálható valamennyire, hogy x hét diéta után mennyi súlyt vesztesz – 180 centisen és 70 kilósan még nincs itt az ideje.

– megfelelő anyagi háttered van: ha csökkented a szénhidrátot, telített zsírt, emelned kell a protein- és telítetlen zsírbeviteleden. Drágább! – ha mentálisan rendben vagy. Hadd ne ragozzam…

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük