Blog

Új fekvenyomó csúcs és tervek

Úgy tűnik, ráéreztem, mikorra kell időzíteni a rekordkísérleteket. Bő két hónapja sikerült 5 kilót dobnom mindenkori fekvenyomó rekordomon, de a 190 kiló még – bár ígéretesen indult – betakart. Mivel legutóbbi melledzésemen 170-be majdnem 5 ismétlést sikerült, sejtettem, hogy érdemes újra próbálkozni.

A bemelegítés így alakult: 50 kg x 20
90 kg x 6
110 kg x 3
130 kg x 2
150 kg x 1
170 kg x 1
190 kg x 1


Sikerült tehát, és a videó alapján ki merem jelenteni, még maradt is bennem pár kiló. A 200-at már nem biztos, hogy ebben a tömegnövelő ciklusban fogom ostromolni, de a következőben erre is sor kerül majd. Tavasszal muszáj lesz diétázni egy kicsit, nem is annyira esztétikai, mint inkább egészségügyi okból. (Gy.k.: kezd megterhelő lenni 114 kilóm cipelése.)

Mi várható még év végéig?

A fekvenyomáson maximum 5 kilót próbálok még javítani, de valószínűleg csak december közepe táján jutok odáig. Újra keményen fogok guggolni – rám is fér, mert a korábban már kinőtt szériasúlynak számító 180 kilóval igencsak izzadságos munkával tudtam 4 ismétlést kicsikarni legutóbb. A fekvenyomó csúcskísérlet miatt a múlt héten már nem guggoltam, most viszont ideje kamatostul bepótolni.

A felhúzást nem fogom most erőltetni, cserébe evezés tekintetében muszáj beleerősödnöm a 160 kilóba. A hát mellett igyekszem nagyobb figyelmet fordítani azokra az izmokra, melyeket hajlamos vagyok elhanyagolni. Ide tartozik az alkar, a vádli és a has.

Nem lenne teljes ez a bejegyzés az aktuális testméretek nélkül, lássuk hát, hol tartunk:

Testtömeg: 114kg

Mell: 133 cm

Derék: 115 cm

Felkar: 50 cm

Alkar: 40 cm

Comb: 79 cm

Vádli: 45,5 cm

Látható, hogy a jelentős izomgyarapodás mellett jócskán jött fel zsír is, a derékméret igencsak árulkodó. De a jó hír, hogy nagyobb izomtömeggel könnyebb lesz zsírt égetni, addig is még remélem, becsúszik néhány egyéni rekord.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük