Edzőterem
Bulvár

Trükkösen kerüli meg a járványügyi korlátozásokat egy budapesti edzőterem

A koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb gondban vannak az edzőterem-tulajdonosok, és persze a terembe járók is rettenetesen unják már az otthoni edzést, vagy ha már ehhez sincs kedvük, a semmittevést.Törvényszerű, hogy ilyenkor az ember elkezdi keresni a kiskapukat, és persze mindig akad is. Például az, ha valaki a versenyengedély kiváltásával kerüli meg a korlátozásokat.

A Telex írta meg, hogy a XIV. kerületi Tempelfit 2 nevű edzőteremre, ami Facebook-oldalán azt ígéri, hogy gyakorlatilag bárkinek elintézik a versenyengedélyt.

„Egy Sportszövetség tagjaként segítséget tudunk abban nyújtani, hogy aki nem rendelkezik engedéllyel, azok versenyengedély kérelmét soron kívül leadjuk a Szövetségnél, amelynek érvényesítésével jogosulttá válhat a versenycélú edzési lehetőségre”

– írták február másodikai bejegyzésükben.

Az edzőterem november 11-én még arról posztolt, hogy a korlátozások miatt átmenetileg bezárnak, majd január közepén kiírták, hogy a versenyengedéllyel rendelkező sportolók számára kinyitnak. Néhány nappal később, január 20-án posztoltak először arról, hogy tudnak versenyengedélyt intézni, később még négyszer tették ki felhívásukat Facebook-oldalukon.

Bajban az edzőtermek – élő adásban hívták fel Magyarországról Arnold Schwarzeneggert

A versenyengedély kiadásának menete mindössze annyiból áll, hogy egy fotót kell küldeni nekik, illetve be kell fizetni az egy évre szóló engedély árát, 8000 forintot. A T-Fit Event Kft. tulajdonosa, Parák József azt mondta, azért döntöttek január végén az újranyitás mellett, mert sok olyan vendégük kereste meg őket, akik rendelkezett érvényes versenyengedéllyel. Kapcsolatban állnak a Magyar Erőemelő Szövetséggel, ezt a szövetség is megerősítette. Visszautasítja a feltételezést, hogy érvényes sportorvosi igazolás nélkül juttatnak versenyengedélyhez sportolókat vagy hogy az ő segítségükkel kerülik meg néhányan a járványügyi előírásokat.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) válasza alapján azonban nagyon úgy tűnik, hogy a Magyar Erőemelő Szövetség szabálytalanul jár el, amikor hiányosan, érvényes sportorvosi engedély nélkül ad ki versenyengedélyeket. A versenyengedély kiadása szövetségenként eltérő lehet, az erre vonatkozó szabályokat a sportszövetség saját szabályzatában állapítja meg.

A teljes cikk itt olvasható >>

Fotó (illusztráció): MTI/Balázs Attila

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...