Bulvár

Tóth Vera bugyiban – a túlsúlyosok új példaképe?

Tudod, az a kövér megasztáros csaj, aki 2004-ben Oláh Ibolyát is lenyomta a tehetségkutató verseny döntőjében. Na, róla lesz most szó, mert nagyon is témánkba vág, amit művel.

Nagyjából 120-130 kilós lehetett Tóth Vera, amikor hirtelen nagy népszerűségre tett szert énekhangjával és tehetségével. Persze a Facebookon, később Instagramon pózolgató csinosabb celebek mellett labdába sem rúghatott ilyen alkattal, most viszont úgy érzi, érdemes megmutatnia, mit eredményezett a rendszeres testmozgás és a megfelelő étrend bypass műtét. Ami átlagosan másfélmillió forintba kerül.

Nem kockás, nem szép, puklis is, rücskös is, felesleg is van rajta még bőven, de nekem öröm ez a has. Miért raktam ki ezt a fotót? Azokért a lányokért, fiúkért, akik nap mint nap a művi, természetességtől távol álló képeket kényszerülnek látni a világhálón, értük, akik ettől rosszat éreznek, akiknek emiatt elveszett az önbizalmuk. Én most megosztom a tökéletlenségemet, a béna, sittes pizsimben. Attól még lehetek vonzó, lehetek díva. Tulajdonképpen ezért a tökéletlenségért én sokat melóztam és melózok a mai napig. Az út, amit eddig bejártam, nagyon nehéz volt, ez a has sem így nézett ki, sokkal rosszabbul, sőt katasztrófa volt a szó szoros értelmében. Most is néha annak látom, de próbálok megbarátkozni magammal. Régen az összes védekezőrétegemet a pocakomra pakoltam. Írtó nehéz már nem oda pakolni. A fogyás egy rituálé azért a célért, hogy levetkőzzem magamról a gátlásaimat, hogy a védekezőrendszerem ne zsírtömegekben mutatkozzon meg rajtam, hanem belül, a lelkemben tudjak megerősödni. Nehéz? Igen az, minden nap rettegek a plusz kilóktól! Nagy küzdelem tartani ezt a formát úgy is, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok karcsú és lehet, hogy nem is leszek. Egy hét alatt akár három, négy kilót is ingadozik a súlyom, amit nagyon nehéz elfogadnom, de ugyanakkor jó érzés karban tartani magam, a lelkem, a testem. Jó tudni, hogy a hormonális betegségeim ellenére, még mindig én vagyok a főnök, én rendelkezem a testem fölött, hisz ezt a formát is komoly döntésekkel értem el. Azt mondják, „neked csak a műtét volt az egyetlen megoldás, milyen gyenge vagy. Nem tudtál magadtól fogyni?” Igen, nekem az egyetlen megoldás volt, de az életmentéshez kellett. Ami utána következett, keményebb volt, mint a 25 év százharminc kilós élet. A valódi érzelmek, a valódi problémák nálam is napi szintüek. Engem is bánt, hogy nem lettem gazella alkat, bántanak az „Instagram lányok” „tökéletes” posztjai, de az igazi dolgok, a valódiság szerintem nem ezekből a fotókból fog kiderülni. A való(di)ság izgalmasabb, egyedibb. Kívánom, hogy találd meg MAGAD ebben a tökéletes, gumicukor világban, sőt lépj ki belőle. ÉLJ! Azon vagyok én is. #power #gastricbypass

Tóth Vera (@tothveraofficial) által megosztott bejegyzés,


Minek az edzőteremben izzadni, meg „diétázni”?

Vera korábban a Blikknek még azt is elmondta, két éven át egyik diétát csinálta a másik után, szinte egyáltalán nem evett szénhidrátot, heti ötször izzadt az edzőteremben, és nem használt semmit. Az utolsó évben összesen tizenhárom kilót sikerült leszenvednie magáról, ami a végén pillanatok alatt visszakúszott.

Remek üzenet ez a fogyni vágyó, ámde nem annyira tájékozott rétegnek. Simán készpénznek vehetik, hogy az összes diéta hatástalan. Tényleg, milyen diétákat próbált Vera kisasszony? Csak nem az aktuális, divatos baromságokat valamelyik női magazinból? Vajon volt bármikor is fogalma arról, hogy mennyi tápanyagot visz be, és változtatott ezen, ha nem eredményezett fogyást az étrendje? Erről persze nem beszél.

Az edzőtermi izzadásról alkotott véleménye is megér egy misét. Először is nem izzadni megyünk oda, hanem izmainkat dolgoztatni. De nyilván az a réteg, akit sajnálatos módon megszólít a bulvárlapokon keresztül, még abban hisz, hogy az izzadás egy király dolog, attól ég a zsír… Meg a 90 napos diétában, meg ki tudja, még miben. Pontosabban hitt, amíg Vera hatására végleg felhagy a kísérletezéssel, feladva annak az esélyét, hogy egyszer megvilágosodik és végre normális étrendje lesz, hovatovább még a sport is élete részévé válik.

Nem, kedves emberek, a megoldás a méregdrága műtét, ami nagyvonalakban abból áll, hogy egyszerre csökkentik a gyomor térfogatát, valamint a tápanyag útjának megváltoztatásával annak felszívódását is. Aztán vagy megmarad a súlyveszteség, vagy nem. Persze az, hogy ez milyen arányban történik izomból vagy  zsírból, megint érdekes kérdés. Vera nem is titkolja, hogy keményen ügyelnie kell még így is arra, hogy ne zabáljon nagyon félre.

Ha (nagyon helyesen) úgy gondolod, számodra nem egy méregdrága orvosi beavatkozás a fogyás kulcsa, kérj segítséget, és rendbetesszük az étrendedet és edzéstervedet.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük