Dopping

Winstrol – a szer hatásai és veszélyei

A Winstrol egy olyan anabolikus szteroid, ami leginkább a tiszta izomtömeg növelésére alkalmas. Népszerűségét hatékony erő- és izomnövelő hatása mellett a gyengébb androgén hatásának is köszönheti.

A Winstrol kiszerelése

A szer tablettás és injekciós változatban is elérhető. A tablettás kiszerelés neve Winstrol Stanazolol, melyet általában 8 hétig szednek. Napi 3×2 tabletta az átlagos dózis, de ha piramis módszerrel alkalmazzák, ez természetesen módosul. Az injektálható változat a Winstrol Depot. Hatékony szer, jelentős segítséget nyújt az izmok kidolgozásában és a zsírmentes tömegnövelésben. Alkalmanként 50 mg-ot kell bejuttatni a szervezetbe.

A Winstrol hatóanyaga a stanazolol, ami dehidro-tesztoszteron származék. Mivel az átlagos szteroidkészítményekhez képest kisebb androgén hatással bír, nők is használják.

A Winstrol hatása

Sportolók tapasztalatai alapján mintegy 20 százalékos erőnövekedés, és a 7-8 hetes kúra alatt 4-5 kilogramm sovány izomtömeg növekedés valószínűsíthető. Mindezek csakis akkor teljesülnek, ha az alapvető étkezési alapelveket betartjuk: minimum napi 2g/testsúlykilogramm állati fehérje, és megfelelő mennyiségű szénhidrát, valamint telítetlen zsír bevitele, napi 6-8 étkezésre elosztva.

A Winstrol segítségével megszerzett izomtömeg tartósabbnak bizonyul a legtöbb szteroidhoz képest – legalábbis erről számoltak be azok, akik kipróbálták már a szert.

Mellékhatások

Mint minden szteroid esetében, itt is számolnunk kell kellemetlenségekkel, és némi egészségi kockázattal. Winstrol használata során jelentkezhet potenciazavar, fejfájás, agresszió, illetve elsősorban a tablettás verzió esetében számolni kell májkárosodással, illetve gyomor- és bélrendszeri panaszokkal.

További hátrány, hogy a Winstrol Depot-t igen gyakran, kétnaponta kell beadni. Aki irtózik a tűtől, annak rémálom lesz ez az időszak.

Tényleg itt van az ideje, hogy szteroidokhoz nyúlj?

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

Még szintén kedvelheted...