Tomán Szabina és a Toman Diet
Átverések, kamu fogyasztószerek Hülye diéták

Toman Diet – lehúzás, érdemi segítség nélkül

Írjunk már valamit a Tomán Szabina által „kifejlesztett”, szerényen saját magáról elnevezett Toman Diet-ről is – javasolta olvasónk. Szerencsére nem azért kért erre bennünket, mert egy pillanatig is fontolgatta volna, hogy belevág. Nagyon is otthonosan mozog a lehúzós, átverős kamudiéták világában, de nem szeretné, ha a kelleténél (a teljesen reményteleneken kívül) több embert hülyítenének be ezzel a csillogó-villogó, de mégis könnyen leleplezhető pénztárca-karcsúsító módszerrel.

Min alapszik a Tomán diéta – pardon: Toman Diet?

A rendkívül menőnek látszani akaró elnevezés mögött szinte teljes mértékben egy olyan webshop húzódik, amelyben a jelenleg divatos étkezési irányzatokat meglovagolva túlárazott és sok esetben egy diéta szempontjából nem is feltétlenül optimális tápanyag-összetételő termékeket forgalmaznak.

Tomán Szabina és a Toman Diet

Gluténmentes, vegán – ezek az élelmiszerek azért készülnek glutén és állati fehérje nélkül, mert egyesek allergiások valamelyik összetevőjükre, vagy – elsősorban a vegán vonal képviselői – meggyőződésből, de nem fogyási céllal iktatnak ki étrendjükből bizonyos alapanyagokat.

Tomán Szabina bizonyára ügyes üzletasszony, a Cápák között című műsorban is roppant szimpatikus oldaláról ismerhettük meg, de a Toman Diet vajmi kevés figyelmet fordít arra, hogy egy fogyni vágyó megismerje, megértse és elsajátítsa azokat az alapelveket, amelyeket aztán élete végéig alkalmazhat, ha testzsírja elszállni készül.

Villámdiéta-csomagok – ne már!

A Tomán Diéta oldalán (webshopján) még a leglényegesebb infó sem lelhető fel arról, hogy min alapszik egy diéta: a kőkemény matematikán, az egyes makrotápanyagok működésének ismeretén, és ami mindezek mellett a legfontosabb: a saját testünk változásának monitorozásán, továbbá az étrendünk, életmódunk ehhez való igazításán, korrigálásán.

Elhízás, hasi zsír eltüntetése

A Toman Diet legnépszerűbb csomagjai a 21 és az 5 napos „diéta”. Hát, fantasztikus. Vizsgáljuk meg alaposabban a bizonyára roppant hatásos 5 napos „fehérjediéta” csomagot.

Az alábbi élelmiszerek kerültek bele, a tej- és szójafehérjének köszönhető dúsítás miatt meglepően magas fehérjetartalommal: átlagosan 60 g, talán a snackeknél kevesebb.

Desszertek – 5 íz
Almás-fahéjas ízű zabkása – fehérje:
Tejeskávé ital
Csokoládékrém zabpehellyel
Tejkaramellás desszert
Fehércsokoládé ízű desszert

Sós ételek – 5 íz
Csirke ízű leves krutonnal
Gulyás ízű leves
Gombaleves
Zöld krémleves krutonnal
Kínai tésztaleves

Snack-ek – 5 íz
Csokoládé és mogyoró ízű töltelékkel (75%) töltött nápolyi
Citrom ízű müzliszelet
Keksz étcsokoládé bevonattal
Keksz kandírozott narancshéj darabokkal
Földimogyorós csokoládés müzliszelet

Az ételek egységesen 1090 forintba kerülnek, az előírás szerint naponta 3-at kell ezek közül fogyasztanod, mellé két étkezést magadnak kell előállítanod. Megéri, ugye?

Mi van a mozgással, az étrendi alapelvekkel?

Vagy egyáltalán semmiféle infó nincs ezekről, vagy ügyesen el vannak rejtve az oldalon. Az is lehet, hogy csak a konzultáció során kerülnek ezek szóba, de ugye ekkor az ügyfél már „meg van fogva”, továbbá ha a Toman Diet mellé sportot is előírnak, akkor félő, hogy a delikvens elgondolkozik azon, hogy lehet, hogy a túlárazott élelmiszerek nélkül is menne ez. Segítünk, menne!

Diéta, fenék

A Toman Diet véleményezése

Ez egy brutális lehúzás. Amennyibe ezek az élelmiszerek kerülnek, annak a pénznek a töredékéből is elő tudsz állítani magadnak egészséges és megfelelő tápanyag-összetételő ételeket.

A Tomán Diéta azokra a fogyni vágyókra épít, akik úgy gondolják, hogy a befektetett munka és megszerzett tudás helyett elég csak kifizetniük egy jókora összeget azért, hogy majd a csodaprogram elvégzi helyettük a feladatot.

A Toman Diet egyáltalán nem akar alapinformációt, tudást átadni (vagy csak a konzultáción, ki tudja…), ehelyett minden erejével a hangzatos nevű termékek felé szeretné terelgetni a potenciális ügyfeleket.

A módszer fenntarthatatlan, hacsak nem vagy gazdag, és már nem tudod mire költeni a végtelen sok pénzedet. De még ebben az esetben is tudunk értelmesebb megoldást.

De hát ott vannak a sikersztorik…

Nézzük például a szombathelyi Nikoletta történetét, aki 120 kilóról indult, és a Tomán Diéta nélkül adta le az első 30 kilóját.

Idézzük:

Változtattam a táplálkozásomon, elkezdtem óvatosan a mozgást, így az évek alatt sikerült több, mint 30 kg-tól megszabadulnom.

Majd állítása szerint megtorpant a fogyása, és ekkor kezdte el használni Szabina termékeit, valamint:

Közben edzőm segítségével folyamatosan végeztem az edzéseimet, itt is óriási volt a fejlődés a teljesítményemben.

Hahó, emberek! Ez a csaj változtatott az étrendjén, edzőt is felfogadott, és sportolni kezdett. Az igazság a szemetek előtt van: ugyanez a túlárazott termékek nélkül is megy, és ment is volna tovább, ha Nikoletta tisztában lett volna a diétás étrendi alapelvekkel, és vette volna a fáradságot ahhoz, hogy legalább közelítőleg kiszámolja, miből mennyit visz be naponta, és ezeket a tápanyagmennyiségeket a kívánt cél érdekében módosítja.

 

Még szintén kedvelheted...