Hülye diéták

Tojásdiéta – fogyjunk izomból!

A tojásdiéta azért vált közepesen népszerűvé, mert mindazon lehetetlenségeket ígéri, melyek vonzzák a gyorsan lefogyni szándékozó, de a zsírégetésről semmit nem tudó szerencsétleneket.

Na ja, ki ne szeretne úgy kinézni, mint Nicole Kidman, vagy Heidi Klum – állítólag ők is ezzel a módszerrel adtak le x kilót. Nem kell mást tenned, mint neked is ráállni erre a borzasztóan tudományos étrendre, és várhatod a csodát. Ítéletnapig.

 

Mi a tojásdiéta lényege?

Nagyjából az, hogy tojást kell enni, mást nem nagyon. Jó bonyolult, mi? Naponta akár 6-9 darab tyúktojás is lecsúszhat, ami sokak szerint irtózatos mennyiség. Egy átlagos testépítő reggelijében mennyi tojás is van, ha tömegel? Nagyjából ugyanennyi.

Szóval 6-9 tojás, szépen elosztva háromfelé. Hisz egy nap csak háromszor kell ennünk, elő van írva. Nem foglalkozunk itt olyasmikkel, hogy pozitív nitrogénegyensúly, meg 2-3 óránkénti fehérjebevitel.

Lássunk pár napot, hogyan fest egy tojássalfogyokmertternedivagyok étrend:

 

Hétfő

reggeli: fél grépfrút, 3 kemény tojás, kávé

ebéd: 3 tojás, kávé

vacsora: 3 tojás, vegyessaláta, 1 pirítós

 

Kedd

reggeli: fél grépfrút, 1–3 tojás, kávé

ebéd: 3 tojás, tea

vacsora: 1 nagy szelet sült hús, zöldsaláta vagy savanyú káposzta

 

Szerda

reggeli: fél grépfrút, 1–3 tojás, kávé

ebéd: 2-3 tojás, spenót, paradicsom vagy paradicsomlé

vacsora: fél grillcsirke, uborka, paradicsom

 

Elég is ebből ennyi, a lényeg már átjött. A kávé az nagyon kell reggel, hisz enélkül felébredni sem tud a szerencsétlen barma. A grépfrút meg valószínűleg azért kell, mert az „fogyaszt”. Persze, így működik ez, legalábbis annak, aki hisz a negatív kalóriás ételekben. Bizonyára a hasi zsírból fogja fedezni az energiát a szervezete, ha grépfrútot emészt. Figyelem, szigorúan csak grépfrút és ananász esetében működik a dolog, és csak akkor, ha hajnal 1-kor fél lábon állva Petőfi-verset szavalsz. Na de menjünk tovább, mert vannak még durvaságok.

A háromszori étkezés roppant kevés, egy diétázó, fogyni vágyó személy étrendjében meg egyenesen idiótaság. 5-6 óra is eltelik egy-egy étkezés között, ami már bőven elég arra, hogy a szervezet éhezni kezdjen. Főleg egy olyan reggeli után, ami 1-3 tojáson kívül nem tartalmaz értékelhető tápanyagot. Mi következik abból, ha a szervezetünk éhezik? Bizony, a következő étkezéssel igyekszik feltölteni a zsírraktárakat, mert bekapcsolt a létfenntartó ösztön. Az izmok meg szépen leépülnek, hiszen az életben maradáshoz nem annyira fontosak, mint a zsírszövet.

Így fordulhat elő az, hogy Takács Józsefné 10 kilótól megszabadulván elbüszkélkedik a nagy eredményével, de a tükörbe nézve valahogy mégsem látszik pozitív változás. Sőt, inkább negatív az összkép. Igaz, hogy a mérleg kevesebbet mutat, mert tudatlankánk megszabadult vagy 7 kiló izomtól és 3 kiló víztől, de ez csak múló állapot. Mivel ez a diéta feltalálói szerint sem tartható sokáig, szépen visszatér megszokott étrendjéhez, és a diéta előtti állapotához képest is zsírosabb lesz. Miért? Mert az izom le – zsír fel effektussal még tovább rontott a testösszetételén. Magasabb lett a testzsírszázaléka, ami tovább lassítja az anyagcseréjét, és ezáltal még könnyebben hízik majd.

Még mindig hiszel a tojásdiétában, és a hasonló, egyetlen étrendi elemre épülő marhaságokban? Olvasd el a többi hülye diétáról írt cikkünket is, hátha világosság gyúl a fejedben!

 

 

(A témajavaslatot köszönjük Péternek! Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, hülyeséggel, amiről még nem írtunk, jelezd nekünk e-mailen:   testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

 

 

90 napos diéta – Ezért ne csináld!

Este 6 után nem eszel? Kell egy nagy büdös pofon?

Fehérje diéta

Fogyókúrás ételek?

Hülye kérdések diéta alatt

Level diéta – a hülyeség határtalan

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük