Tesztoszteronpótlás - TRT

Tesztoszteronpótlás (TRT) – alternatíva kokszolás helyett?

A tesztoszteronpótló terápia (Testosterone Replacement Therapy) hazánkban még nem robbant be annyira a köztudatba, mint mondjuk az Egyesült Államokban, ahol egyre nagyobb népszerűségnek örvend már. Ugyan ki ne szeretné egy kicsit visszaforgatni, de minimum megállítani az idő kerekeit, és a 40-50 éves korban kezdődő drasztikusabb izom- és erővesztést blokkolni?

Mikor szabad csalni edzés közben? Avagy szükséges-e mindig full szabályosan edzeni?

Ugyan, ki ne próbált volna már legalább egyszer egy kicsit nagyobb súllyal dolgozni, mint amennyit valójában elbír? Természetes, hogy a testépítésben és az erőemelésben folyamatosan feszegetjük határainkat. Hiszen enélkül nem lenne fejlődés.

Robby Robinson öregen

Törvényszerű-e 40 éves kör fölött az erő- és izomvesztés? A szarkopénia

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a testépítők és erőemelők valamikor a 30-as éveik közepén, esetleg 35-40 éves körük körül érik el a csúcsteljesítményüket. Már természetesen akkor, ha nem jön közbe sérülés, halál, vagy egyéb, fejlődéssel összeegyeztethetetlen tényező. A szarkopénia (izomerő- és izomtömeg-csökkenés) viszont éppen ebben az életkorban kezdi fenyegetni a társadalom jelentős részét.