Hydroxycut Hardcore Next Gen
Hírek Táplálkozás

Tiltott összetevők miatt visszahívták az egyik neves gyártó zsírégetőjét

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívta a Hydroxycut Hardcore Next Gen étrendkiegészítőt. A visszahívás oka, hogy feltételezhetően az étrend-kiegészítő fogyasztásával hozható összefüggésbe egy májelégtelenség miatti haláleset Spanyolországban.

Az Egyesült Államokban gyártott terméket elsősorban sportolóknak, testtömeg-építőknek (:D) ajánlják. A Nébih a RASFF (az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere – Rapid Alert System for Food and Feed) rendszeren keresztül értesült az esetről.

♦ A visszahívott termék neve: Hydroxycut Hardcore Next Gen,
♦ márka: MuscleTech,
♦ RASFF referenciaszám: 2020.1924,
♦ probléma jellege: feltételezhetően egészségre káros hatás.

Hydroxycut Hardcore Next Gen

A Nébih az ügy kivizsgálását megkezdte. Ennek során megállapította, hogy az étrendkiegészítőt több hazai webshop is forgalmazza. Mivel több hasonló megnevezésű és kiszerelésű termék is forgalomban van, felhívja a figyelmet, hogy jelenlegi figyelmeztetése kizárólag a Nébih honlapján fényképen is látható „features scutellaria, ginger & salvia” feliratú termékre vonatkozik.

A Nébih a jelenleg rendelkezésére álló információk alapján, az elővigyázatosság elvének figyelembevételével javasolja a termék forgalomba hozatalának és fogyasztásának felfüggesztését, visszahívását, mivel a termékben tiltott összetevők találhatók, továbbá a termékről kötelező jelölési elemek hiányoznak.

Egyébként mikor érdemes zsírégetőt használni?

Hobbisportolóknak nagyjából soha. A zsírégetők működési mechanizmusa az edzés közbeni testhő növelésén (termogenikus hatás) alapszik, így gyorsítva az anyagcserét és végső soron a zsírégetést is.

Ezt a minimális pluszt simán megoldhatod intenzitásfokozással, napi 10 perccel több aerob edzéssel, vagy némi kalóriacsökkentéssel is, ami teljesen ingyen van.

 

Még szintén kedvelheted...