Ti kérdeztétek

Ínhüvelygyulladás után hogyan kezdjem újra az edzést?

Sziasztok!

Sajnos sikerült összeszednem egy komolyabb ínhüvelygyulladást. 6 hete tart, ma kezdem a gyógytornát. Korábban heti 5x edzettem, a következő formában: hétfő mell, kedd láb, szerda váll, csüt hát, péntek kar. Minden edzés úgy volt kitalálva, hogy pihenőkkel együtt max 1 óra legyen.

Az lenne a kérdésem, hogyha gyógyultnak nyilvánítanak végre-valahára, akkor hogyan kezdjem újra az edzést?

 

 

Szia!

Feltételezem, hogy ha gyógyultnak nyilvánítanak, ez azt jelenti, hogy a fájdalom már teljesen megszűnt. Elsősorban arra kell ügyelned, hogy a visszatérés fokozottan történjen, és az első 2-3 héten ne használd a megszokott súlyokat. Az ízületeknek, inaknak jót tesz, ha néhány pumpálósabb edzéssel felpörgeted a vérkeringést, és felkészíted őket a komolyabb terhelésre.

Ha legalább sejted, hogy mely gyakorlat(ok) okozhatták az ínhüvelygyulladást, igyekezz ezeket kerülni. Klasszikus példa a bicepszezéshez használt egyenes rúd franciarúdra cserélése. Ne hanyagold el a bemelegítést, használj bemelegítő krémet, és nem lesz gond.

Próbáld meg a csuklót kiiktatni, és az adott izomra koncentrálni gyakorlat közben. Ez végső soron lökést is adhat a fejlődésednek az alapgyakorlatokban, még akkor is, ha emiatt visszább kell venned a használt súlyokból.

Ejtsünk néhány szót az edzésbeosztásodról is. Egymás után 5 napon végzel súlyzós edzést, ami hosszú távon nem lesz kifizetődő. Érdemes lenne legalább egy pihenőnapot beszúrni a hét közepe felé, és ha hétvégén nem tudsz edzeni, az sem gond, ha következő hétre csúszik a pénteki adag.

 

Miért kockásodik a hasam a haspréstől?

Az éjszakai meló hazavágja a diétát?

Elkoptak az ízületeim, hagyjam abba az edzést?

Diéta és edzés testalkat alapján

10 hasznos tipp a nagyobb fejlődésért, nem csak kezdőknek

Nehezen fejlődőknek – a „hardgainer” életmód

Miért nem fogyok a várt ütemben?

Kalóriaszámlálás? Felejtsd már el végre!

Nem hiányzik valami az étkezéseidből?

Hogyan lehetünk gyorsan nagyok?

A nő, aki sosem fog lefogyni

Személyre szabott étrend és edzésterv kell? Segítünk!

Szerző

Még szintén kedvelheted...