Thermocuts átverés
Blog

ThermoCuts – a legújabb fogyókúrás átverés

Minden jel szerint továbbra is virágzik az átverős, lehúzós fogyasztó- illetve „izomnövelő” tabletták piaca. Legfrissebb csodaszerként most a ThermoCuts-tól várhatja a nép hiszékenyebbik fele, hogy majd bármiféle befektetett munka nélkül leolvasztja róla a zsírt.

Thermocuts átverés

 

 

 

 

 

 

 

 

A termék forgalmazói a következőt ígérik: „diéta és edzés nélkül, 12 hét alatt akár 5 kilót is leadhatunk, kizárólag a kapszula segítségével”. Ideális ez azok számára, akik még hisznek a csodákban, és lusták, akaratgyengék ahhoz, hogy változtassanak életmódjukon. A rossz hír az, hogy a ThermoCuts-szal sem fog sikerülni.

 

Miért nem érdemes ezt a szert megvenni?

A szokásos üres ígéreteket szajkózza ez is. Edzés és megfelelő étrend nélkül nem fog megindulni a zsírvesztés, hiszen testünk nem fog kalóriadeficites állapotba kerülni. Olyan szer meg egyszerűen nem létezik, ami csak úgy kiválogatja a zsírsejteket, és – az izom- csont- és egyéb sejtjeinket nem károsítva elégeti azokat.

5 hét alatt az ideális leadott testsúly kb. 5 kiló. Ha ennél több – ez 2 és félszerese – megy le, az egészen biztos, hogy javarészt nem zsír lesz, hanem értékes izomszövet. Márpedig ha az izomtömegünk gyorsabb ütemben csökken, mint a zsír, romlik a test izom/zsír aránya, és még lassabb lesz az anyagcserénk. A lassú anyagcsere pedig a zsírvesztés egyik legnagyobb gátló tényezője.

Klinikai bizonyítékok?

Ezt a „klinikailag bizonyított” jelzőt már eleve érdemes fenntartással kezelni. Már csak azért is, mert oly sok, később megcáfolt sületlenséget bizonyítottak már be így, hogy talán egymás után rakva elérnek a Holdig is. E vizsgálatok során előszeretettel ragadnak ki 1-1 részletet, és ritkán vizsgálják komplexitásban a dolgokat. Például bármilyen szerre rá lehet aggatni, hogy „fogyaszt” – anélkül, hogy a tanulmányt nyilvánosság elé tárnák.

Ebben az esetben viszont még arra is lusta volt a forgalmazó, hogy legalább kitaláljon valami kamukísérletet, melynek  során bebizonyosodott a szer hatásossága. Ehelyett marad a hülye marketingduma és az ígérgetés. Konkrétumok nélkül. De azért higgyük csak el, hogy a tesztben részt vevők 96,1 százaléka (ami irreálisan magas arány) 10,5 kilót fogyott 4 hét alatt.

Ez meg ugye megint a súlyleadás-zsírleadás közötti különbséget hagyja figyelmen kívül. Tehát a részt vevők heti 2,5 kilótól szabadultak meg, ami leginkább izomveszteség volt.

Kamudoki

Hatékony összetevők?

Zöld tea: a köztudatba nagyon ügyesen bele lett plántálva, hogy ez a tea „fogyaszt”. Jól jegyezd meg, hogy egy anyag soha nem lehet olyan hatásos, hogy önmagában elegendő legyen a zsír elégetéséhez. A zöld teának valóban van egy kis zsírégető hatása, erről itt olvashatsz bővebben. De rendes étrend és rendszeres aerob+súlyzós edzés nélkül semmit nem ér.

Amara Aurantiaco: ez állítólag blokkolja a zsírt tároló enzimeket, és ezért egyszerűen csak „zsírpusztító”-nak hívják. Tegyünk már egy próbát, és keressünk rá: https://www.google.hu/#q=Amara+Aurantiaco

Egyetlen megbízhatónak mondható weboldal sem foglalkozik ezzel az anyaggal. Biztos annyira új  még… Elég egy egzotikus fantázianév, és máris rendeli a sok tudatlan.

A kamudoki ajánlásával

Ha egy orvos is leteszi a voksát a termék mellett, az további vevőket szerezhet. Ugyan, ki merné kétségbe vonni egy olyan neves szakember véleményét, mint Dr. Alan Starkler (?)? Persze az nincs odaírva, hogy ez az orvos hol praktizál, mi a szakterülete, csak egy fotóügynökségtől lopott kép, valamint egy közepesen olvashatatlan aláírás. Természetesen ez egy fiktív személy, hasonló funkciót tölt be, mind „Medvecky Bea dietetikus„.

A szokásos akció

A termék állandóan akciós. Az eleve nem túl magas ár (9-10 ezer forint) helyett így kb. 5 ezer forintért kapunk egy olyan csodaszert, ami diéta és mozgás nélkül elégeti a fölös testzsírunkat? Megmosolyogtató.

Mellesleg, ki a gyártó? A weboldalon erről sincs infó.

Soha ne vegyél olyan terméket, melynek gyártója irreális eredményeket ígér. Használd egy kicsit a fejedet, olvass utána, és leplezd le a csalót!

 

Nem tudsz lefogyni? „Segít” a természetgyógyász

Zöld kávé – fogyás, edzés és diéta nélkül?

Xtreme Gain – a kockahas átverés

Medoslim – a csodatevő fügekaktusz

Weight Loss tabletta – ezért óvakodj tőle

Ettől nem leszel izmos – A lászlóblog átverés

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük