Utam a csúcsra
Ti kérdeztétek

Tévedett-e Arnold?

Utam a csúcsraSziasztok!

Mint gondolom sokak számára, nekem is óriási motivációt jelentetett Arnold Schwarzenegger: Utam a csúcsra című könyve. Ha csak előveszem, mindig megjön a kedvem az edzéshez, és ahhoz, hogy még jobban ügyeljek a kajára meg mindenre, ami a testépítéshez kell. Dilemmám a következő. Találtam benne egy étrendet, ami úgy látom, szembemegy néhány dologgal, amit itt ezen az oldalon olvastam, és a külföldi szakirodalomban is láttam már ezekkel kapcsolatban pro és kontra érveket.

Erről lenne szó:

Első reggeli, 7 óra 30 perc

3 tojás, negyedkiló marhapástétom, 2 szelet pirítós kenyér vajjal, 2 pohár tej.

Második reggeli, 10 óra

½ húsos szendvics, 1 kemény tojás, 1 pohár tej.

 

Ebéd, 12 óra 30 perc

1 húsos szendvics, 1 sajtos szendvics, 2 pohár tej, gyümölcs.

Uzsonna, 15 óra

1 kemény tojás, 3 szelet sajt, 2 pohár tej.

Első vacsora, 18 óra

25-35 deka bélszín vagy hátszín, sült burgonya vajjal, saláta, zöldség (kukorica, bab, borsó stb.), 2 pohár tej.

Második vacsora, 21 óra

„Protein drink”: 2 pohár tej, 8 lapos evőkanál fehérjepor (legalább 60 százalékos), 1 tojás, ¼ kiló fagylalt összekeverve.

Szerintetek miért ivott ennyi tejet egy 7-szer Mr. Olympia, és hogy nézett ki ilyen jól, ha a testépítő étrendbe egyáltalán nem illeszkedő kenyeret meg vajat fogyasztott mellé.

Üdv: KovKrisz

Ui.: képet is csatoltam a könyv ezen részéről.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————- 

Szia KovKrisz!

Mint ahogy neked, szerkesztőségünk többségének is ez a könyv jelentette a legnagyobb lökést – már ha a nem túlságosan gazdag testépítő irodalmat vesszük alapul.

Valóban idejétmúlt nézet az, hogy a tejet alapvető élelmiszerként kell kezelni. Abban is igazad van, hogy a nem teljes kiőrlésű gabonafélék nem optimálisak egy testépítő számára.  Ez utóbbit egyébként Arnold is aláírja, csak lapoznod kellett volna még egyet a könyvben.

Azt viszont vedd figyelembe, hogy amikor ez a könyv íródott – 1977 körül – még nem volt annyi ismeretünk a táplálkozásról, mint manapság. Könnyen meglehet az is, hogy a 70-es években még más volt a boltokba kerülő tej minősége, és tényleg több hasznos anyagot tartalmazott, mint most.

Arnold az akkori legmodernebb táplálkozási ismeretek alapján írta meg ezt a könyvet. Ne feledd, hogy a versenyeken elért sikereihez nagyban hozzájárult különleges genetikája és szüleitől örökölt szuper anyagcseréje is. Lehet, hogy ha te elkezdenél ennyi tejet inni, kisvártatva durván bezsírosodnál. Arnoldnak nem ártott, sőt… Még ma is ő a világ legismertebb testépítője.

Összefoglalva: az Utam a csúcsra üzenete időtálló, és bátran ajánljuk az edzést most kezdőknek is. Lásd reálisan a képet. 36 év alatt némileg fejlődött már a tudomány, és jó is, ha követed az ezzel kapcsolatos híreket, mert aktualizálni tudod velük a könyvben leírtakat.

 

Arnold Schwarzenegger edzésterve

Sylvester Stallone edzésterve

Érdekességek Arnoldról

Fél életem az edzőteremben

Az ideális edzőpartner

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük