Tesztoszteron enantát

A tesztoszteron enantát sportolók számára vonzó tulajdonságai a nagyon erős androgén hatás és az intenzív anabolikus komponens.

A gyógyászatban elsősorban vérszegénység (anemia) kezelésére használják, de alkalmazzák fiatal férfiaknál növekedési terápiában, valamint középkorú nőknél a menopauza utáni időszakban.

Hatása

A Tesztoszteron enantát szinte mindenkinél rövid idő alatt bekövetkező nagymértékű erő- és izomtömeg növekedéssel jár. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy jelentős vízvisszatartásra is számítanunk kell, és a kúra végeztével drámai visszaesés lehet a dologból.

Adagolás

Általában heti 250-1000 mg szedhető még viszonylagos biztonsággal.  500 mg-ig hetente egy injekciót kell beadni, e mennyiség fölött már érdemes kettéosztani a mennyiséget.

A szer jól kombinálható a legtöbb szteroid-készítménnyel, például Deca-durabolinnal, Parabolannal vagy Anapolon 50-nel. A Tesztoszteron enantát és a vele kombinált szerek szinergikus (egymást erősítő) hatásuk révén eredményeznek látványos erő- és izomnövekedést. Ha csak erőnövelés a cél, a testsúly növekedés pedig kifejezetten hátrányos (pl. erőemelő versenyeken), a Winstrol vagy az Oxandrolon a legjobb kombinációs megoldás.

Veszélyei

A szer hatásossága jelzi, hogy a használata során fellépő mellékhatások sem elhanyagolhatóak. Gyakori eset ilyenkor a spermatermelés visszafordítható csökkenése és a herék zsugorodása. 6-8 hetenként történő HCG szedéssel ezek a problémák kiküszöbölhetők. Jellemző tünet még a magas vérnyomás, pattanásosodás, fokozott agresszió, valamint egyes nőiesedési jelenségek is.

Aki csak egy kúrát tervez, és attól várja a megváltást, csalódni fog. A Tesztoszteron enantát segítségével megszerzett erő és tömeg nagyon gyorsan elkezd csökkenni, ha „lejövünk a szerről”. Az ilyenkor fellépő katabolikus folyamatokat HCG, Clenbuterol vagy Nolvadex szedésével lehet csökkenteni. A kúra végén tapasztalható gyors visszaesés miatt sok erőemelő és súlyemelő gyakorlatilag egész évben „tele van”, és ez biztosítja számukra a versenyeken való folyamatos jó szereplést.

Hobbisportolóknak egyáltalán nem ajánlott a szer használata, hiszen az így megszerzett erőt és tömeget ezen a szinten képtelenség megtartani, a kockázatok pedig túl magasak ahhoz, hogy érdemes legyen próbára tenni szervezetünket.

 

Tényleg itt van az ideje, hogy szteroidokhoz nyúlj?

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük