Hülye diéták

Testkontroll diéta

 

Egy újabb butaság, amiből természetesen könyvet írtak, nehogy már éhen haljon szegény Harvey és Marilyn Diamond, vagyis az elmélet kiötlői. A forgatókönyv a szokásos: adj valami figyelemfelkeltő nevet a diétának, használj könnyen megjegyezhető, ám de banális, és megalapozatlan jelszavakat, és az emberek máris birkanyájként követnek.

A testkontroll diéta alapelvei

Diamondék szerint – mivel testünk kb. 70 százaléka víz – étrendünk 70 százalékban a nagyrészt vizet tartalmazó zöldségekből és gyümölcsökből kell, hogy álljon. Mert a nagy mennyiségű vízfogyasztás fogja beindítani a méregtelenítést, „ami egyenes út a zsírégetéshez.”

 

Tehát igyekezzünk minél kevesebb munkát adni emésztőrendszerünknek (a gyümölcsök nagyon gyorsan áthaladnak rajta), hogy a fennmaradó energiát méregtelenítésre, vagyis zsírégetésre fordítsa. Hát ez vicces. Szervezetünk tudvalevő, hogy kézzel-lábbal tiltakozik a zsírbontás ellen, hiszen őseink évezredeken keresztül igencsak bizonytalan időközönként jutottak táplálékhoz, és az életben maradáshoz nélkülözhetetlen zsír bizony egy kicsit bonyolultabb módon kezd el égni.

Például kell hozzá megfelelő étrend, aerob edzés, súlyzós edzés… Na, nézzük tovább.

A testkontroll diéta kitalálói szerint ajánlatos szétválasztani a fehérjét és a szénhidrátot, mert így megint csak energiát spórolunk meg a zsírégetéshez. Ami persze szerintük csak úgy hipp-hopp, beindul magától. Csak egy apró kérdés: mi a helyzet a zsírral? Ez biztos nem számít tápanyagnak…

Óriási „okosság” az is, hogy csak 12-20 óra között szabad étkeznünk, délelőtt legfeljebb gyümölcsöt ehetünk. Jó is az, ha gyümölcscukorral próbáljuk szervezetünk komplex tápanyagigényét kielégíteni…

Miért nem érdemes belevágni ebbe a diétába?

A testkontroll diéta baromság. Komplex étkezésekre van szükségünk, és testünknek déli 12 előtt is szüksége van például fehérjére. Még egy kicsit ront a helyzeten a gyümölcsükor (fruktóz!) magában fogyasztása, hiszen csak üres, hasznosíthatatlan kalóriákat viszünk be, és egy bizonyos mennyiség (kb. napi 50 g) fölött garantálható a zsírszövetek gyarapodása.

Aki ettől a diétától fogyott le, nem tett mást, mint lebontott valamennyit a zsírnál jóval sűrűbb,és ezért egységnyi térfogatra vetítve nehezebb izomzatából. Hurrá, x kilóval kevesebbet mutat a mérleg – de valahogy mégis szarul nézek ki. A leadott kilók pedig kíméletlenül visszajönnek, természetesen nagyrészt zsírként.

 

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük