Testépítő orvos fót
Bulvár Hírek

„Testépítő, úgyhogy visszaütött” – éljenek a sztereotípiák?

A hírportálok jelentős része már a cikk címében kiemelte, hogy az agresszív páciensét ártalmatlanná tevő fóti ügyeletes orvos civilben testépítő.

Sőt, akadt olyan is, amelyik összefüggést talált a doki hobbija és aközött, hogy sikerült elhárítania a támadást:

Testépítő orvos fót

Még ha küzdősportot űzne az illető, akkor talán lenne (szakmailag is) relevanciája, de szemre az átlagember egy testépítőről is úgy vélekedhet, hogy nagyobb eséllyel védi meg magát egy (természetesen csak fegyvertelen) támadóval szemben. Arról már nem is beszélve, hogy ha cipekedni kell, kire számítanak először? Hát persze, hogy ránk 🙂

Mindenesetre érdekes, hogy milyen kép él az izmos emberekről a nép fejében. De mi a sztori?

A Bors hozta le először, hogy rátámadtak az ügyeletes orvosra szombaton Fóton. A civilben testépítőként is tevékenykedő Dr. Lestár Ferenc azonban nem hagyta magát, így végül az elégedetlenkedő férfit koponyasérüléssel szállították kórházba.

Legutóbb péntek éjjel kereste egy házaspár telefonon azzal az igénnyel, hogy másnap gyógyszerfelírással állítsa be a feleség vérnyomását, mire közölte, hogy a szombati ügyeletben erre nincs lehetőség, hiszen az eljárás több alkalmas, így az háziorvosi feladat. Ezek után a férj szombat reggel ismét jelentkezett előbb telefonon, majd személyesen – írja a lap.

„A házaspár nő tagja először elkezdte gyalázni a rendszert, mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a Covidtól, ráadásul azt hisszük, hogy nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet. Megkértem, hogy a súlyos állítását támassza alá, mire közölte, hogy megtagadtam tőle az ellátást. Ezután hirtelen kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög. Azt gondolta, hogy ettől megijedek a koronavírus miatt, de én nem szoktam megijedni. Megjegyeztem, hogy csak annyi megaláztatást kívánok neki az életben, amennyi engem szokott érni a rendelőben. Ezt a mondatot sértésnek vette és elkezdett ordítani, miközben a férje még csak csendben ült. Kértem, hogy fejezze be a hangoskodást, de a nő csak annál jobban ordibált. Amikor megindult felém, én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek. Persze védekeztem, és a támadót ellöktem magamtól. (..) A férfival szemtől szemben bokszoltam, a bútorok pedig átrendeződtek. A nő kihasználta, hogy a figyelmemet a férje lefoglalja, és elkezdett hátulról rugdosni. Áttörtem rajtuk, kiszaladtam a nyílt térbe, hogy legalább legyenek szemtanúk. Ők jöttek utánam, de én becsuktam az épület ajtaját. Próbálták kinyomni, de nem tudták, mert erősebb voltam a férfinél. Egyikük ekkor berúgta az üveget. Arrébb álltam, mire a férfi ismét követett, majd újra megsorozta a fejemet. Persze megint visszaadtam. Újabb szájkarate alakult ki, és közölték, hogy ők ketten vannak és majd hamis tanúzással rám verik az ügyet, és egyébként is szólnak a fiaiknak, akik majd agyonvernek engem”

– mesélte Lestár, majd jött a legdurvább rész:

Ráfogtam a férj fejét az ott parkoló autójukra, majd néhányszor hozzávertem. Egy kisebb földharc is kialakult, így a könyököm is megsérült és a ruhám is szennyeződött.

A támadó a lap szerint koponyasérüléseket szenvedett. A doki ellen nem indult eljárás, de úgy tudni, az állásában kerülhet, hogy nem hagyta magát péppé verni.

Még szintén kedvelheted...