Blog

Testépítés negyven felett? – Így hülyítik a középkorúakat

Sajnos a nézők többsége azt hiszi, ő is kinézhet úgy doppingszerek nélkül, mint a videóban szereplő testépítők.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem egyre jobban dühít, hogy a testépítés és rokon sportágai még mindig a parasztvakítás szintjén mozognak, ha a nem versenyszerű edzés és az átlagember kapcsolatáról van szó.

Egy online magazin készített rövid interjút Sántha Tamás és Tischler Csabával. Mindketten versenyszinten űzik a testépítést, és olyan fizikummal rendelkeznek, amit bátran elfogadna magának nemhogy egy 40-es, de huszon- és harmincas éveiben járók is.

Egyetlen, de annál nagyobb gond van ezzel a videóval: egy szóval sem említik benne, hogy

az itt látható sportolók szintjének a közelébe sem fog érni átlag Józsi, ha nem vesz igénybe némi kémiai segítséget (magyarul: ha nem kokszol be).

Pláne, ha meghallja, hogy Tischler mindössze 2 és fél éve kezdte újra az edzéseket egy hosszabb kihagyás után, és hát valljuk be, nem épp úgy néz ki, mint egy kezdő vagy középhaladó.

Vajon ki lesz az első, aki ezt nyilvánosan, a mainstream médiában felvállalja végre? Persze voltak itt kísérletek, a Bódi-féle Testépítés feketén-fehéren című film például korrektül tisztába teszi a dolgokat, vagy megemlíthető Németh Pisti próbálkozása is, ami aztán egy Kiss Jenővel való összetűzéshez vezetett.

A kérdés egyelőre költői marad, addig is nézd meg, miről van szó, és képzeld magad egy kezdő, negyvenes éveiben járó testépítő helyébe – vajon meddig marad naturál, ha azt látja, hogy mások valamiért fényévekkel előrébb járnak, gyorsabban fejlődnek nála, és semmi esélye, hogy megközelítse ezeket a fizikumokat.

Mejjes

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük