Blog

Testépítés 80 év fölött? Ez a japán bácsi nem ismer határokat

Méghogy a testépítés nem fiatalít? A 82 éves Toshisuke Kanazawa nála jóval fiatalabbakat is megszégyenítő izomzattal lép színpadra.

Tegyük hozzá, Toshisuke nem idős korában ismerkedett meg ezzel a sporttal. 20 évesen kezdett edzeni, fiatalon több címet is besöpört hazájában, majd 34 évesen visszavonult, és totál ellentétes életmódott kezdett követni. Elkezdett inni, dohányozni, és az étrendjére sem figyelt egyáltalán.

Majd 50 évesen világosodott meg újra. Ekkor kezdett a felesége egyre gyakoribb rosszullétekkel küszködni, Toshisuke pedig úgy emlékezett, az asszony akkor volt legboldogabb, amikor a férje csúcsformában volt.

Visszatért hát az edzőterembe, elkezdett normálisan táplálkozni, és íme az eredmény:

https://www.instagram.com/p/Bc0m6O7l4bM/?utm_source=ig_embed

A dédnagypapakorú testépítő kedvenc kajái a rizs, szója, miszo leves és természetesen a proteinpor. Húst és halat nem fogyaszt, mert úgy érzi, túl nagy megterhelést jelentenek az emésztőrendszerének.

Korábban napi hat órát töltött az edzőteremben, ezt napi 3 órára redukálta – ha hinni lehet a hírforrásoknak. Minden este fél 12-kor ágyba bújik és 7-kor kel.

Feleséges 2003-ban bekövetkezett halála után sem hagyott fel az edzéssel, és 2016-ban hatodik lett a 65 év fölöttiek világbajnokságán, de – mint legidősebb versenyző – külön aranyérmet is kapott. A közönség felállva tapsolt.

A 82 éves Toshisuke 85 éves koráig tervezi a versenyzést.


Ha kitűzök magam elé egy célt, csak megyek előre, és kőkeményen dolgozom érte


– vallja a veterán testépítő.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük