Nőiesedő testépítés
Blog

Testépítő vagy? Vagy csak egy hisztis kislány?

Nőiesedő testépítésAz utóbbi 30-40 évben a testépítés furcsa átalakuláson ment keresztül. Az úgynevezett hőskorban senkinek eszébe nem jutott volna a sportolókat kifigurázni, nem identitásukat firtatni, vagy akár csak megmosolyogni páváskodó mozdulataik miatt.

Ma már nem csak a legkeményebb férfiak járnak edzőterembe, megfordul itt mindenféle hímneműnek csúfolt szerzet. Teszteld le, te melyik csoportba tartozol.

Gépek és szabadsúlyok

Minden gyakorlatot gépen végzel? Az idejét nem tudod már megmondani, hogy mikor végeztél utoljára felhúzást vagy fekvenyomást? Guggolásról nem is hallottál? Ideje szakítanod a kirakat nézegetésre és turkálókba járásra szakosodott barátnőiddel.

Az izomláz kérdése

Egy „kislány” sír, ha másnap csúnya, gonosz izomlázat érez. Képes utánaolvasni, hogy milyen praktikákkal lehetne enyhíteni, megelőzni ezt. Súlyosabb esetben felhagy az edzéssel, mert annál sokkal kényelmesebb dolgokat is ismer.

A férfi tudja, hogy az izomláz a sporttal jár, és ha nem érzi az edzés másnapján, elgondolkodik azon, vajon elég keményen dolgozott-e.

Aggodalom a szimmetria (nem léte) miatt

A profi versenyzők sem teljesen szimmetrikusak – az emberi test már csak ilyen. De 3 hónap edzésmúlttal amiatt aggódni, hogy az egyik karod fél centivel kisebb, mint a másik… Ne légy kiscsaj, és eddz, zabálj, pihenj, meglátod, az aránytalanságok idővel elsimulnak.

Jaj, a turmix

Egy komoly sportember nem esik kétségbe, ha a kedvenc ízében épp nincs raktáron a proteinjéből. Igazából nincs is kedvenc íze, egyedül az számít, hogy kiegészítő számára hasznos tápanyagokat tartalmazzon.

„Kislányok” jellegzetes ismertetőjele: tejjel isszák a turmixot.

Laza edzés, fitneszezés

Hacsak nem vagy totál kezdő, vagy nem sérülés után szoktatod testedet a növekvő terheléshez,  számodra nem léteznek ezek a fogalmak: könnyű nap, laza edzés. Egy „kislány” persze vigyázhat arra, nehogy megerőltesse magát.

Évszakfüggőség

Szemerkél az eső, esetleg pár centi hó is hullott, te pedig nem bírsz elsétálni a teremig? Nyáron a hőség miatt hagysz ki edzést? Komoly sportembernek ne nevezd magad!

Mélyebben fekvő pincetermekben alaptartozék a gumicsizma – nehogy már esős időszakban kihagyjunk edzéseket.

Divatbemutatón érzed magad?

Félted a divatos, márkás szerelésed a koszos gépektől? A te parfümödtől bűzlik az egész terem? Menj inkább diszkóba.

Az edzőteremben nem számít, milyen szakadt cuccban vagy, de a tisztálkodásra azért ügyelj, nehogy a te szagodtól ájuljon be a társaság.

A falusi thai bokszos

Cipekedj te, hiszen „gyúrsz”!

Miért hányok manapság az edzőtermektől?

Miért hányok manapság az edzőtermektől?

Idióták az edzőteremben

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük