Híres testépítők Külföldi hírességek

„Te voltál a legjobb barátom” – így búcsúzik Arnold Franco Columbutól

2019. augusztus 30-án elhunyt Franco Columbu olasz (szardíniai) származású testépítő, kétszeres Mr. Olympia.

A hírek szerint a 78 éves Franco halálát vízbe fulladás okozta, amikor éppen Szardínia szigetén nyaralt.

Legjobb barátja Arnold Schwarzenegger volt, a hatvanas évek végén együtt igyekeztek meghódítani Amerikát, és amellett, hogy az idegen országban egymásra voltak utalva, a sport és az élet egyéb területein és remekül kiegészítették egymást.

Arnold ezzel az üzenettel és néhány, kettejük bensőséges kapcsolatáról árulkodó fotóval köszönt el:

Franco!

Többször hallottad tőlem, hogy nem szeretem, amikor azt mondják rólam, hogy egy self-mad-man (olyan ember, aki mindent önerőből ért el) vagyok. Azt is mondtam neked, hogy te vagy az egyik oka, hogy nem tudom elfogadni ezt a bélyeget.

Most elárulom ennek okát. Amióta először találkoztunk Münchenben, te lettél az én bajtársam. Motiváltuk egymást, versenyeztünk egymás ellen, és mellé rengeteget nevettünk.

Amikor végre eljutottam Amerikába, egyedül voltam. Hátrahagytam a családomat, a hazámat és az egész addigi életemet. Amikor megkértem Joe Weidert, hogy intézze el, hogy kijöhess hozzám edzeni, az azért volt, mert a legjobb barátom nélkül nem voltam ugyanaz az ember. Képes lettem volna boldogulni szüleim, pénz és haverok nélkül, de nélküled sohasem.

Le vagyok sújtva. De hálával tartozom az 54 éves barátságunkért és mindazokért az örömteli pillanatokért, amiket megérhettünk. Az edzések, a sakkjátszmák, a meló az építkezésen, a kajálások, a tréfák és az élettől kapott leckék – mindet együtt éltük át. Színesebbé és szórakoztatóbbá tetted az életemet.

Mindig hiányozni fogsz. De azt is tudom, hogy egy rész belőled bennem tovább él, ahogyan feleségedben, Debbie-ben és lányodban Maria-ban, továbbá azokban a milliókban, akiket életed során inspiráltál. Én mindig ott leszek a lányodnak és feleségednek, szóval pihenj csak nyugodtan. 

Szeretlek, Franco. Sosem felejtem el, hogy mennyi örömet hoztál az életembe, mennyi hasznos tanáccsal láttál el, és mindig emlékezni fogok a csillogásra, ami sosem tűnt el a szemedből.

Te voltál a legjobb barátom.

Örökké tartó szeretettel,
Arnold

https://www.instagram.com/p/B1y_SfRA68f/

Szerző

Még szintén kedvelheted...