Blog

Tanulj Arnoldtól, megéri! 12 szabály a sikerhez

Arnold Schwarzenegger kétségkívül ott van a világ legsikeresebb szűk elitjében. Amit a sport, politika és színészet terén adottságai és kitartása segítségével el lehetett érni, az neki sikerült.

Tedd a szívedre a kezed! Megtettél mindent az álmaidért? Miért ne sikerülhetne neked is sokkal messzebb jutnod, mint amire jelenleg kalibráltad magadat?

Ezt mindenképp olvasd el! Arnold Schwarzenegger: “a fitneszipar átver bennünket” >> 

Íme a 7-szeres Mr. Olympia, Kalifornia egykori kormányzója és nem utolsósorban a világ egyik legismertebb akcióhősének 12 tanácsa ahhoz, hogy olyan dolgokat elérj, amelyekről talán álmodni sem mertél.

1. Bízz önmagadban!

„Elhatároztam, hogy különleges leszek. ” Nem érdekelte, mások mit mondanak, Arnold hitt abban, hogy álmait valóra tudja váltani.

2. Legyen társad!

Egyedül küzdeni kockázatos. Mindig legyen egy olyan személy a közeledben, aki motivál és inspirál. Arnold számára legjobb barátja, Franco Columbu volt ez a személy, és a mai napig nagyon jóban vannak. Amit Franco az edzések során megtanított neki, azt később Arnold az üzleti életben is hasznosítani tudta.

3. Tanulj a hibáidból!

Arnold nem sokszor kapott ki versenyen, de az 1968-as Mr. Universe az egyik ilyen kivétel volt. 120 kilósan, fedetten lépett színpadra, és a rendkívül szálkás és esztétikus Frank Zane lemosta. Ekkor tanulta meg egy életre, hogy az apróbb részletekre is oda kell figyelni.

4. Profitálj a mentoraid tudásából!

Arnold mindig szívesen tanult azoktól a személyektől, akik nála nagyobb tudással és tapasztalattal rendelkeztek valamilyen területen. Pózolótudományának elsajátításában Joe Weidernek volt legnagyobb szerepe, akitől edzési és üzleti trükköket is tanult.

5. Válassz inspiráló környezetet!

Termékeny talajban a makk tölgyfává cseperedik. Arnold a lehető legjobb helyen edzett, a venice-i Gold’s Gym-ben gyűltek össze az adott kor legjobb testépítői, és számított pozitív és negatív kritikáikra egyaránt.

6. Szegd meg a szabályokat!

Arnold az akkor még gyengéi közé sorolt vádlijait azután hozta szintre, hogy találkozott példaképével, Reg Parkkal, és elkezdett heti hatszor vádlizni. Talán szélsőséges a példa, de a lényeg átjön: mars ki a komfortzónádból!

7. Versengj!

Ahhoz, hogy ő legyen a legnagyobb, Arnoldnak előbb le kellett győznie a legnagyobbat. Profi pályafutása kezdetén – mikor épp mindketten csúcson voltak – Sergio Oliva testesítette meg ezt a személyt.

8. Dolgozz kidöglésig!

Kőkemény munka nélkül nem lesz meg az áhított siker. Arnold az edzőteremben nem ismert tréfát, mindig teljes erőbedobással edzett. Az itt szerzett tapasztalatokat később más területeken is hasznosítani tudta.

9. Maradj éhes!

A Stay Hungry című film apropóján jött az ötlet, de tény, hogy működik. Mindig tűzz ki újabb és újabb célokat, múld felül magad, és soha ne ülj sokáig a babérjaidon.

10. Ne félj a kudarctól!

Inkább fordítsd a magad javára, tanulj belőle. Arnold a színpadon mindig lazának tűnt, még ha nem is biztos, hogy minden Olympia szobrocskáját teljesen megérdemelten nyerte, a bírókra már úgy nézett le, mint az egyértelmű győztes.

11. Ne foglalkozz a kétkedőkkel!

Mindig akadtak olyanok, akik igyekeztek lehúzni magukkal, de Arnold soha sem figyelt azokra, akik azt mondták, nem tud még egy Mr. Olympia címet szerezni, vagy hogy belőle csak egy B-kategóriás színész lehet.

12. Mindig adj vissza valamit!

Látni, ahogy emberek a te segítségeddel, vagy a te hatásodra érnek el valamit, nagyobb elégedettséggel tölt el, mint bármi más. Találd meg a módját, hogy abból, amit kaptál az életedtől, valamennyit vissza is adj az emberiségnek!

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük