Brad Pitt
Blog

Színészek és a testépítés

Mitől lesznek egy filmszerep kedvéért rövid idő alatt izmosak a színészek? Néha valóban szembetűnő a változás, és sokakban felmerül a kérdés, hogy csinálják, mi a titkuk. Különleges edzésmódszerre, titkos diétára semmiképp sem kell gondolni.

Motiváció

Brad Pitt

Egy hollywoodi, nagy költségvetésű film főszerepéért kisebb vagyont is zsebrevághat egy már korábban befutott, népszerű színész. A sok pénznél pedig nehezen találunk motiválóbb dolgot.

A színész kap pár hónapot arra, hogy testét átalakítsa, és ezalatt gyakorlatilag semmi mással nem kell foglalkoznia, csak edz, eszik és alszik. Maximálisan odateszi magát edzésen, nem hagy ki étkezést, és ha kell, akár napközben is alszik egyet a jobb regenerálódás érdekében.

Könnyen megállapítható tehát, hogy nem kell feltétlenül a sport megszállottjának lenni, elég, ha precízen betartjuk az előírásokat.

Személyi edző, aki átrugdos a holtpontokon

Nem lehet hetekig ugyanakkora lelkesedéssel edzeni. Motivációs problémák esetén hasznos lehet egy jól megfizetett személyi edző, aki kiprésel még 1-2 extra ismétlést klienséből, vagy éppenséggel túledzettség miatt 3 napos extra pihenőt ír elő. Mivel ügyfele világos célokat tűzött ki maga elé, nem fogja a könnyebben emészthető, de haszontalan utat javasolni neki, mint ahogyan gyakran teszik ezt a megélhetési személyi edzők.

Megfelelő adottságok

Lenyűgöző fizikumot nem képes mindenki felépíteni – bár szembetűnő lesz a változás a rosszabb genetikai adottsággal rendelkezőknél is. A Gladiátor főszerepét nem Woody Allenre írták. Hiába tartotta volna be legjobb tudása szerint edzője utasításait, nem tudott volna olyan tömeget felépíteni, mint a nála sokkal előnyösebb genetikájú Russel Crow.

Valószínűleg Brad Pittnek sem okozott gondot némi izmot felszednie a Harcosok klubja forgatása előtt. Mezomorf alkata garancia volt a sikerre.

Sportolói múlt

Ne feledjük, hogy számos olyan színész van, aki korábban aktívan, vagy akár versenyszerűen sportolt. Az izommemória náluk is működik, és ha már nem is edzenek annyira keményen, viszonylag rövid idő alatt formába tudják hozni magukat.

Arnold Schwarzenegger mellett komolyan foglalkozott testépítéssel Sylvester Stallone és Jean-Claude van Damme is. Arnold 7 Mr. Olympia címe kimagaslik a mezőnyből, de jelentős sikereket ért el ebben a sportágban Sean Connery, Roland Kickinger, Lou Ferrigno és Steve Reeves is, akik később szintén kipróbálták magukat a filmszakmában is.

Szteroidok és más tiltott szerek

Naivság lenne azt gondolni, hogy a celebvilágban nincs jelen a koksz. Mivel a tét hatalmas – egy főszerepért több pénz jár, mint egy Mr. Olympia győzelemért, sokan úgy vélik, hogy minden eszköz megengedhető. Boldogan kifizetik a borsos árat, cserébe a befektetés többszörösen megtérül.

Ha rövid idő (1-2 hónap) alatt épít fel valaki szinte a semmiből jelentős tömeget, ráadásul száraz is marad, joggal gyanakodhatunk, hogy illegális szereket vett igénybe. Mielőtt pálcát törnénk fejük fölött, gondolkozzunk el azon, vajon mi ellenállnánk-e 100 millió forintnak hasonló helyzetben

Ezen az oldalon részletesen kielemzik egyes sztárok átalakulását, és elárulják, hogy (szerintük) ki használt szteroidot és ki nem:

Milyen a jó személyi edző?

Orvosok és a testépítés

Az ideális edzőpartner

Arnold Schwarzenegger edzésterve

Sylvester Stallone edzésterve

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük