Átverések, kamu fogyasztószerek

Super Slim – betiltott fogyasztószer, vagy silány utánzat?

Újra hirdetik egyes kamuoldalakon a néhány éve betiltott Super Slim nevű „terméket”, vagy legalábbis valami olyasmit, ami kísértetiesen hasonlít rá. Még az is lehet, hogy ez az új szarság már nem ártalmas, de az hétszentség, hogy ugyanolyan haszontalan, mint a többi átverős pirula.

Bő hat éve a velvet.hu ment neki a hazai piacon keringő fogyasztószereknek, és vizsgáltatott be több terméket a Szegedi Tudományegyetemen.

E vizsgálatnak esett áldozatául az ártalmatlan, természetesen összetevőkkel reklámozott Super Slim is, mert kiderült, a cucc mellékhatásai megegyeznek a sibutramin tartalmú gyógyszerek hatásával. A NAT.FARM Slim Kft által forgalmazott, Kínában gyártott, itthon csomagolt termékben a szegedi labor 17,76 mg sibutramint talált (a sibutramin hatóanyagú gyógyszereket 2010 óta tilos forgalmazni, előtte vényköteles gyógyszerként lehetett hozzájutni.)

Így nézett ki a 2012-ben betiltott Super Slim:

Forrás: velvet.hu

És így néz ki az új:

Nézd már, szinte ugyanolyan! Most vagy az van, hogy a régi „hírnevet” igyekeznek meglovagolni egy laborellenőrzéseken átcsusszanó utánzattal, vagy pofátlanul újra elkezdték forgalmazni az egyszer már betiltott, egészségre ártalmas szert.

De nézzük, mit ígér a reklám, miért „érdemes” ezt a csodaszert megvenni, és elfelejteni a sportot, a helyes étrendet pedig izomból kukába vágni.

Azt írja a marhája, hogy a Super Slim „a leghatékonyabb fogyasztó termék”. Már ez is megér egy bírságot a versenyhivataltól, meg aztán jó nagy holtverseny van már az első helyen – legalább két tucat hasonló szemét hirdeti ugyanígy magát.

Most jön a vicces rész, ez a rettentően speciális eljárással (gőzöléssel vagy mi a túró) gyártott szer állítólag úgy hat, hogy:

A növényeket dehidratálják, majd finom porrá törik, és kapszulákba helyezik.

Ez a folyamat nagyon egyszerű, a növények megőrzik előnyös tulajdonságaikat, majd a gyomorba érve újra hidratálódnak és teljesen felszívódnak.

Az agyhoz eljut az információ, miszerint megtörtént az étkezés, így eltűnik az éhségérzet, ami hozzájárul fogyáshoz a kellemetlenségek átélése nélkül!

Tehát az állítólagos „hatása” kimerül abban, hogy csökkenti az étvágyat. Hogy oda ne rohanjak, ez azért még koránt sem egyenlő azzal, hogy helyesen is étkezünk majd, és a mennyiségekről sem ír semmit – nyilván azért, mert a terméket kiötlő agyatlannak fogalma sincs az egészről. Ő csak meg akar gazdagodni a hülyékből.

Mert van itt ám olyan ígéret, hogy hasra esel, ha meglátod. 20 kilós fogyást ígérnek neked „rövid idő alatt”. Konkrétumot nem írnak, de csak viszonyításképpen: 20 kilót egy átlagos diétázó ember több hónap alatt ad le. De szerencsére a Super Slimmel semennyit sem fogsz fogyni, kizárólag akkor, ha rendbe teszed az étrendedet, és elkezdesz rendszeresen sportolni.

A minimál dizájnra épített honlap nem törekszik túlságosan a meggyőzésre, kamu felhasználói véleményekkel nem fárasztják a népet, cserébe viszont van rengeteg előtte-utána kép. Mindezzel csupány annyi a gond, hogy egyik sem a Super Slim által lefogyott női testeket ábrázolja, hanem innen-onnan összelopkodott fotókat.

Itt van például ez az állítólagos fogyást demonstráló előtötte-utána kép:

Indítsunk egy Google keresést rá az egér jobb gombjával, és máris láthatjuk, hány helyen használták már fel a fotót. Vagy az van, hogy lépten-nyomon átverik az embert, vagy ez a csaj minden, általa használt fogyasztószerrel ugyanannyit fogyott,

A legviccesebb rész csak most jön. A termék eladását azzal igyekeznek még inkább felturbózni, hogy egy „British Pharma”nevű, nagyon hitelesnek tűnő szerv logója is felkerült az oldalra:


Ha rákeresel, egy igen érdekes Facebook-oldalt dob ki a kereső a British Pharma név árnyékában. Az oldal román és lengyel nyelven igyekszik a hiszékenyekre sózni ezt a baromságot. Hihető, mi?

Akkor hogyan tudok lefogyni?

Azt értsd meg, hogy ha a befektetett munka a nullához közelít, akkor az eredmény is olyan lesz.

Zsírt égetni sport és helyes étrend nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzéskell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Sose rendelj olyan szert, ami hasonló csodákat ígér, mint ez itt. Sem izomnövekedés, sem zsírégetés nem létezik befektetett munka (edzés, rendes étrend) nélkül. 

A tippet köszönjük hűséges olvasónknak. Küldjetek még bátran ilyesmiket e-mailen:testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon, üzenetben. Állítsuk pellengérre a csalókat!

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv -írás szabályai, feltételei

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük