Stockholm-diéta
Átverések, kamu fogyasztószerek Hülye diéták

Stockholm-diéta – nehogy bedőlj neki!

A Stockholm-diéta nevet aggatták egy ócska, semmirevaló „fogyási módszerre”, amit kamu weblapokkal és szereplőkkel reklámoznak. Még szerencse, hogy rátaláltunk, és máris leleplezzük a hazugságokat.

Miről szól a Stockholm-diéta?

Lehet, hogy pont a Stockholm-szindrómásoknak találták ki? Tudniillik a kamudiéták lélektana is hasonlóan működik: az istennek sem lehet egyeseket eltántorítani a baromságtól, ha már egyszer elkezdtek hinni benne. Ha úgy gondolod, ez a módszer lesz számodra az üdvözítő, rossz hírünk van.

A „diéta” részleteit nem osztják meg csak úgy ingyen, egy gyanús honlapon kell hozzá regisztrálni, és ha fizetett a szerencsétlen fogyni vágyó, különféle ínycsiklandó ételeket ajánlanak neki. Mozgást nem igazán javasolnak, de van pénzvisszafizetési garancia. Legalábbis ígéret szintjén.

Mert a láblécből kiderül: az egész móka Lettországból indult hódító útjára, és egy rigai (az ország főváros) címen, illetve telefonszámon kellene visszakövetelni a pénzünket, ha ez a fantasztikus módszer mégsem hatna.

Stockholm diet

Hogy miért gyanús még a honlap?

Például azért, mert amellett, hogy nulla információval akar a laikusok számára baromi meggyőzően rábeszélni, hogy fizessünk, orrba-szájba tolja a hamisított „sikersztorikat”. Nocsak, nem volt senki, aki vállalta volna arccal és névvel, hogy e módszer segítségével fogyott le.

Nézzük csak a kilógó lólábakat!

Itt van például „Leen Greefan”, állítólagos eurovíziós sztár aki 7, azaz kemény hét (!) kilót „adott le” ezzel a diétával. Most abba ne menjünk bele, hogy azt sem voltak képesek odaírni, hogy ezt mennyi idő alatt „sikerült” a mindenki által ismert „sztárnak”, de ha ez a név nem mond neked semmit, az bizony nem a te hibád.

Stockholm diéta

Mert ez a nő nem létezik! Valószínűleg ilyen névvel nem is anyakönyveztek még senkit, mert a Google-keresés sem dob ki semmi relevánsat.

Csak ezt a kamuoldalt, és valamelyik más nyelvű mutációját, jelen esetben a lett nyelvűt:

Stockholm diéta

Hihető, ugye, ha egy ennyire sikeres diétát egy nem létező személlyel kell reklámozni…

Nézelődjünk még a kamu sikersztoriknál, nagyon vicces dolgokat találhatunk. 

Alma Veetol is kitalált személy, de biztos sokan elhitték már, hogy ő „a világ legnehezebb maratonjának győztese”. Természetesen nincs rá más Google-találat, csak a Stockholm-diéta kamuoldala.

Stockholm-diéta

Először is, milyen nehézségi fokok vannak egy adott, kicsivel több mint 42 kilométeres futóversenynek? Széllel szemben futotta el?

Másodszor, de tényleg csak nagyon zárójelben: egy hosszútávfutónak mikor vannak súlyproblémái, barmok?

Az összes „sikertörténet” főszereplője egytől egyig kamuszemély, úgy tűnik, ember nem akadt még pénzért sem, hogy ehhez a baromsághoz adja az arcát.

A Stockholm-diéta átverés, pénzlenyúlás!

Mi az, ami a Stockholm-diéta helyett tényleg működik?

Soha ne higgy semmilyen divatos, jól hangzó „diétában”. Zsírt égetni kizárólag mozgással és tápanyag (kalória) csökkentésével lehet. Nem kell követned semmilyen „módszert” és végképp ne szedj semmilyen fogyasztószert, mert fog hatni. Ha fogysz, akkor sem a szertől fogysz, hanem a trükkös módon mellérendelt étrendi és testmozgásbeli változtatások eredményezik a (jobb esetben többnyire) zsírvesztést.

 

Még szintén kedvelheted...