Speedfitness
Hülye diéták

Speedfitness – egy újabb átverés

Új edzésforma, mellyel mindent elérsz pillanatok alatt, amit mások csak évtizedek alatt, keserves munkával (sem). Ezt kínálja a speedfitness, melyet kipróbálhatsz többek között egy budapesti edzőteremben is.

SpeedfitnessA speedfitness lényege

A speed szó magyarul sebességet jelent, ezzel is nyomatékosítani kívánják azt, hogy gyorsan lapos hasad és szálkás izomzatod terem valahonnan. Nem elég a hagyományos gyakorlatokat végezni (persze szigorúan csak gépeket használva, hiszen az nem fárasztó annyira), a testedre helyezett ketyerék jelentik itt a lényeget. Ha ezeket magadra aggatod, elég hetente 2*20 percet edzeni, és „növekvő izomzat, csökkenő testsúly és látványos formálódás (sic!)” lesz a tréningek eredménye.

Lássuk a sületlenségeket:

Ha a speedfitnesst választod, számíthatsz arra, hogy gyors izomnövekedést érsz el, hiszen az elektródás stimuláció pont ott terheli izmaidat, ahol a legjobb nekik.

Az igazság: semmit nem ér az effajta terhelés, izmaink ettől egy millimétert sem fognak nőni. Furcsa, de egyetlen testépítő vagy fitnesz versenyző sem említi, hogy ilyen eszközt használt volna akár tömegnövelés, akár versenyfelkészülés során.

„Extrém rövid ideig kell csak edzened”

Lehet, de az eredmény is extrém kevés lesz. 20 perc alatt maximum egy kardió edzést tudsz lezavarni. A lustább fogyni, illetve izmosodni vágyókkal sem lehet a végtelenségig elhitetni ezt a hazugságot, hiszen idővel tapasztalják majd, hogy egy tapodtat sem jutottak előrébb.

„Fokozódik a zsírégetés, csökken a test zsírtartalma”

Ez nagyon cselesen van megfogalmazva, mert csak továbbolvasva derül ki, hogy közvetlenül nem ég le ettől egy gramm zsír sem, csak mindössze arról van szó, hogy a nagyobb izomtömeggel rendelkező személyek több kalóriát használnak fel. Ami igaz is, de ők nem a speedfitnesstől lettek izmosak.

Csodák továbbra sincsenek

Megannyi csodaszert, masinát „feltaláltak” már, ami szinte nulla munkával és befektetéssel épít izmokat, éget zsírt stb. De valahogy mégis mind eltűnik a süllyesztőben, és miért lenne ez kivétel? Hiszékeny emberek kihasználása ez, nem több.

Nem beszélve arról, hogy a sport értékét öli meg a mögöttes filozófia: „Ne küzdj, ne erőltesd meg magad, az eredmény majd magától az öledbe hullik!” Ráadásul sokkal jobban megbecsüljük azt, amit nehéz, verejtékes munkával értünk. A jó hír az, hogy szerencsére nincs is más út.

Külön öröm, hogy a képen látható Beé István, kajak-kenu világbajnokunk is nevét adta ehhez a projekthez. Úgy tűnik, van az a pénz…

További „okosságok”:

Hot Iron és a zsírégetés

Zumba – Lehet, hogy csak pénzkidobás?

Spinning – Ha mindenáron izmot akarsz veszíteni

Hülye diéták

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük