Slim40 Somogyi Detty
Átverések, kamu fogyasztószerek

Slim40: fogyasztószer-átverés, amitől csak a pénztárcád lesz laposabb

A már korábban tárgyalt és általunk porrá zúzott (de azért sajnos még mindig eléggé népszerű) Regenor után ismerkedjünk meg a kistesvérével, a svájci Shaffhausenbe bejegyzett Biocom által piacra dobott Slim40 nevű, fogyasztószernek csúfolt átveréssel.

Kiváltképp év elején és az úgynevezett bikiniszezon előtt kezdenek zsongani a Facebook-csoportok, ahol egy-egy önjelölt „tanácsadó” – igazából hálózati értékesítő, akinek érdeke, hogy minél többet vegyék a cuccát – igyekszik rábeszélni szerencsétlen tudatlan fogyni vágyókat arra, hogy:

létezik olyan szer, ami lefogyaszt, azt ehetsz mellette, amit csak akarsz, és ami a legfontosabb: nem kell sportolnod.

Tekintsünk el most attól, hogy milyen szinten igénytelen az az ember a saját testével szemben, aki csak azért sportolna (de szerencsére a Slim40 mellett nem kell), hogy javítson a kinézetén. Ettől függetlenül is bicskanyitogató, hogy a megvezetett vásárlókat arra ösztönzik, hogy nyugodtan folytassák tunya életüket, mert ez a napi 3×3  gramm akármi majd elvégzi helyettük a feladatot.

Facebook-csoportot üzemeltetek, nekem hihetsz…

Számos kamuszagú honlap készült a SLIM40 kifejezésre optimalizálva, ezek többnyire a megszokott sémát követik: hangzatos állítások, sikerrel kecsegtető „beszámolók”. Hasonló a helyzet a közösségi médiás csoportokban is, itt van például a Detty nevű szélhámos, aki Facebook-csoportjában valahogy mindig oda lyukad ki, hogy a tőle segítséget kérő szerencsétlenekre vagy a Regenort, vagy a SLIM40-et igyekszik rátukmálni. Hovatovább „interjút” adott a Feminának is, hogy mesés, 15 kilós fogyását felhasználva reklámozza Facebook-közösségét, ahol „tanácsokat osztogat” – igazából haszontalan fogyasztószereket ad el gyanútlan embereknek.

Slim40 Somogyi Detty

Nem tudni, hogy Detty palizta-e be a Feminát, vagy aljas kis összeesküvés volt a hátterben, mindenesetre gyanús, hogy a cikk január elején, a nagy fogyókurás hullám kezdetén került fel a portálra:

Slim40 Somogyi Detty

A SLIM40 hazugságai

Nézzük, mit ígér a termék annak, aki hajlandó pénzt kidobni rá.

Hozzájárul a normál májműködés fenntartásához – ez nem sokat jelent, és a fogyáshoz vajmi kevés köze van.

Részt vesz a normál zsíranyagcserében – azt nem részletezik, hogyan.

Részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában – ez általában egyensúlyban is van, nem kell elhinni minden baromságot.

Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához – hagyjuk.

Hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez – pihenni nem egyszerűbb?

Hozzájárul a csontozat fenntartásához – erre ne vegyél mérget.

Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez – nettó hazugság.

Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez – bruttó hazugság.

De ami a lényeg, eddig egy szó nem esett arról, hogy a SLIM40 hogyan pucolja le rólunk a zsírt. Vagy csak a kilókat, mert egy átlag fogyni vágyó háziasszony számára tök mindegy, miből, akár izomból is menjen a fogyás, csak a mérleg mutasson kevesebbet…

A SLIM40 összetevői, így működik a „csoda”

A SLIM 40 Glükomannán, L-karnitin, zöld tea, kollagén, C-vitamin és a cink tartalmú táplálékkiegészítő.

A glükomannán a Slim40 legfontosabb összetevője egy csökkentett energiatartalmú étrend használatával hozzájárul a testtömeg csökkentéshez – olvasható a leírásban.

A többi összetevő tényleg szóra sem érdemes, de a glükomannán való igaz, hogy táplálékkiegészítők alapját is képezi manapság. A glükomannán egy olyan poliszacharid, ami jóllakottságérzetet vált ki, és képes csökkenteni a zsírfelszívódást is. Na de abban megegyezhetünk, hogy erre diétát – pardon, fogyókúrát (csajszisan: fogyikúrát) – alapozni igencsak buta dolog, és szimpla pénzkidobás lenne.

Rostot más forrásokból is be tudunk vinni, és jóval kevesebb pénzből érhetünk el látványosabb eredményeket. Például egy normális étrenddel, és nem a SLIM40 által odalökött instrukciókkal.

Nézd meg az összetételét, semmi különös nincs benne, amiért súlyos tízezreket kellene kidobnod.

Slim40 összetétele

És bár fennen hangoztatják, hogy a SLIM40 cukormentes, valahogy mégis van benne 12 százaléknyi szénhidrát (poliolok, egész pontosan).

Slim40 tápanyagtartalma

Fogyjunk hát szénhidráttal, ugye, milyen viccesen hangzik…

De akkor miért „fogytak már le annyian” a SLIM40 segítségével?

Az a nagy büdös helyzet, hogy jelen esetben is a kőleves-módszer áldozatává váltak a bepalizott fogyni vágyók. Eladtak nekik egy haszontalan terméket, de azt azért a lelkükre kötötték, hogy csökkentsék a kalóriabevitelt. Mi történik ilyenkor? Naná, hogy lemegy néhány kiló (drasztikus változás szinte sosem történik).

Ha pedig az illető visszatér a komfortzónájába – hiszen a SLIM40-et kúraszerűen „kell” alkalmazni -, pillanatok alatt visszaugranak rá a zsírkilók, és a kezdeti állapotánál is rosszabbul néz majd ki.

Eleve fenntarthatatlan, és roppant aljas ez a módszer, amit a termék ügynökei terjesztenek. Soha ne vegyél semmi olyat, amit azt ígéri, hogy elvégzi helyetted a munkát, és nem, vagy csak alig kell figyelned mellette a táplálkozásra, hovatovább mozognod sem kell.

De akkor mi az istentől fogyok le, áruljátok már el!

Mozogj, és tanulj meg számolni!

Zsírt égetni sport és helyes étrend nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzés kell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

Diéta, fenék

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Sose rendelj olyan szert, ami hasonló csodákat ígér, mint a SLIM40. Sem izomnövekedés, sem zsírégetés nem létezik befektetett munka (edzés, rendes étrend) nélkül.

Szerző

Még szintén kedvelheted...