Bulvár

Schobert Norbinak sajnos részben igaza van

Visítozó celebek és női magazinok újságírói támadják ezt a gyagyás Schobert Norbit, aki a túlárazott termékeivel eddig milliókkal hitette már el, hogy a fogyás szent grálja az ő kezében van.

Nagyon nem kedveljük a csávót, hiszen egyszerű üzenetekkel operál, a társadalom szerényebb képességű, tájékozódásra kevésbé képes részét célozza meg marketingjével.

Az update-rendszer természetesen jobb, mint a válogatás nélkül mindent összezabálós magyar étrend, de nagyon messze van attól, ami a legjobb megoldás: drága, varázsszernek kikiáltott termékek nélkül, a munka és némi matek segítségével elérni a kívánatos testösszetételt és testtömeget. A fogyni vágyók többségét persze leginkább csak az érdekli, amit a mérleg mutat, de ez már egy másik téma.

Farkába harapott a kígyó

Ez a szerencsétlen Norbi elkövette azt a hibát, hogy azoknak szólt be, akikből él: a túlsúlyos nőknek. De ez már legyen az ő baja. Már ha tényleg hiba, hogy néha az ember kimondja az igazságot, akkor is, ha ezzel másokat megbánt.

Mondanivalójának lényege annyi, hogy ha egy nő terhessége alatt meghízik, majd nem adja le a felesleget, akkor kevésbé lesz kívánatos partnere számára, és ezzel nagyjából a nőkre hárította a felelősséget – ők teszik tönkre a házasságokat.

Az persze baromság, hogy csak az egyik fél lehet ilyenkor vétkes, nem is volt jó ötlet így sarkítani. Ugye rengeteg dolog van, amit a férfiak csesznek el, hadd ne soroljam.

A gyomorgyűrűvel „lefogyó”, és erre a mai napig baromi büszke Tóth Vera és celebtársai persze egymással versenyt futva támadják Schobertet: micsoda dolog így megalázni szegény nőket, hisz egy túlsúlyos hölgy is lehet kívánatos stb.

Csak azt felejtik el, hogy a túlsúly és az elhízás nem csak esztétikai probléma. Rengeteg egészségügyi kockázattal, rövidebb élettel, megannyi szenvedéssel jár, ha valaki nem figyel oda magára.

Továbbá Norbi csak azokat kritizálta, akik évekkel a szülés után sem szabadultak meg zsírfölöslegüktől.

A kifogások

Sokan jönnek azzal – nem csak kisgyermekesek -. hogy de hát nincs idejük, energijájuk stb. arra, hogy sportoljanak. Nos, akinek nincs heti 3-szor 45 perce némi testmozgásra, és igénye arra, hogy legalább a táplálkozás alapjait elsajátítsa, az azért nehezen magyarázható.

Szervezés kérdése az egész, persze lehet, hogy szükséges hozzá egy segítőkész partner is – itt hibázott nagyot Schobert, amikor ezt nem említette.

Napi 45 percet nem tudsz kigazdálkodni? Például amíg ezt a balfasz Norbit gyaláztad a Facebookon, két gyakorlattal már készen lennél, vagy egy fél aerob edzést is letudhattál volna.

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...