Bulvár

Ronnie Coleman újra lábra tud állni, sőt, már edz is!

Igazán jó hírek érkeztek a nyolcszoros Mr. Olympia, és talán a világ valaha volt legjobb testépítője felől. Ronnie Coleman a versenyszerű testépítés után nem épp boldog „nyugdíjas” éveknek kellett, hogy örvendjen. Big Ron kicsit túltolta a nagysúlyos edzéseket – főleg a guggolást („light weight, baby”, mi?) – és rendesen tönkrevágta a gerincét.

Ronnie Coleman

Nem kevesebb, mint 12 műtéten és hosszú rehabilitációs időszakon van túl. Egy ideig csak kerekesszékkel, vagy járókerettel tudott közlekedni, és kissé nehezen tudták megértetni vele, hogy egy darabig hanyagolnia kell az edzést. De hát ki ne értené meg, hisz erről szól az élete.

Ronnie Coleman

A testépítő társadalomban persze megy az okoskodás, hogy vajon megérte-e Ronnie-nak így kicsinálnia magát. Ő maga is azt állítja, hogy meg, és vitathatatlanul ő került be a legendák közé, nem Kiss Jóska a monitor (okostelefon) mellől.

Egy interjúban Coleman így fogalmazott:

Összesen hat csavar van már bennem, már csak kettő kell, és minden Olympia-címemhez lesz egy. Baromi fájdalmas, ahogy az orvosok becsavarják ezeket, 11 órányi kemény munkájuk van benne. Tehát hadd kérdezzem meg, még mindig nyolcszoros Mr. Olympia akarsz lenni? Láthatod, milyen fájdalmas árat fizetek érte. De egy bajnok számára nincs más út.

Kétségtelen, hogy Ronnie-t a mentalitása is segítette abban, hogy bajnokká válhasson. Mindent a célnak szentelt alá, és semmi nem tántoríthatta el. Hogy ennek ez volt az ára? Hát, igen. De valószínűleg be is kalkulálta.

Érdemes néha rápillantani a közösségi oldalaira, láthatóan egyre jobb formában van a testépítés Lee Haney utáni második nyolcszoros Mr. Olympiája.

https://www.instagram.com/p/B5NeO-Pn_Fp/

Még szintén kedvelheted...