Ronnie Coleman betegsége
Versenyek

Ronnie Coleman kérdésekre válaszolt: Mikor fog újra járni? Ki nyeri idén a Mr. Olympiát?

Felcsillant némi remény, hogy Ronnie Coleman nyolcszoros Mr. Olympia, és egyben minden idők legjobb testépítője hosszú egészségi kálváriája után ismét teljes életet élhet.

Ronnie Coleman betegsége

Az 58 éves Big Ron egyik rajongója a minap azt kérdezte a legendától, hogy

mikor fog végre kerekesszék nélkül járni.

Ronnie Youtube-videójában azt felelte, reméli, hogy hamarosan. Mint részletezte, őssejtkezelést végeznek rajta. Négyhavonta kell ezért Mexikóba utaznia, és nagyon jók az eredmények. Ronnie szerint csak idő kérdése, hogy mikor fog újra járni – úgy véli, erre nem kell már sokat várnia. Edzeni amúgy már régóta edz ismét.

Nem ez az első alkalom, hogy beavatta követőit, Coleman egy korábbi helyzetjelentésében azt ecsetelte, hogy 30 fontot (13-14 kilót) hízott tavaly a kezelés hatására.

A nagy súlyok ára

A testépítők közösségét mindig is erősen megosztotta a Ronnie-féle őrült edzésfilozófia. Persze valószínűleg milliókat motivált a bazi nagy súlyokat „light weight”-nek becéző legendás testépítő, de sajnos az ő teste sem kivétel. Ronnie egyszerűen elhasználódott, és bár rendre azt nyilatkozza, hogy semmit sem csinálna másképp, azért valljuk be, egy kicsit okosabb edzés mellett is simán gyűltek volna a vitrinjébe a Sandow-szobrok.

A testépítés nagy pillanatai: Ronnie Coleman zokogva vette át életműdíját Arnoldtól

Samir Bannout, az 1983-as Mr. Olympia is hasonló véleményen van, Ronnie libanoni származású „kollégája” egy podcastban egyenesen arról beszélt, hogy fáj neki, ami a nyolcszoros bajnokkal történt. Ellenpéldaként hozta fel Jay Cutlert, aki – lassan 50. életévéhez közeledve is – egészségesnek tűnik.

Jay Cutler 2022 nyarán
Jay Cutler 2022 nyarán. Instagram/Jay Cutler

Mr. Olympia 2022? Ott leszek!

Hülye kérdésből természetesen ezúttal sem volt hiány, valaki ugyanis arról próbálta faggatni Ronnie-t, szerinte hogy Kevin Levrone vagy Phil Heath-e a jobb testépítő. Erre mégis miféle választ várt a kérdező? Ronnie gyorsan helyre is tette: Phil hétszeres, Kevin pedig nullaszoros Mr. Olympia-győztes. Mit kellene még ezen tovább ragozni?

Végül arról is biztosította követőit, hogy idén is ott lesz az Mr. Olympia helyszínén, és Lee Haney társaságában, az első sorból követi majd figyelemmel a versenyt.

Ha már az idei Mr. Olympia szóba került, Ronnie megválaszolta azt a szokásos kérdést is, hogy vajon ki fog győzni. Nos, úgy látja, a tavalyi top 3 sorrendje idén valószínűleg nem fog változni (Big Ramy, Brandon Curry, Hadi Choopan), sőt Ramy győzelmében annyira biztos, hogy már gratulált is neki hozzá. Aztán nehogy pofáraesés legyen belőle.

Ronnie az első 10 helyezettet is megtippelte korábban, íme:

1. Big Ramy

2. Brandon Curry

3. Hadi Choopan

4. William Bonac

5. Nick Walker

6. Michal Krizo

7. Andrew Jacked

8. Hunter Labrada

9. Blessing Awodibu

10. Shaun Clarida

Még szintén kedvelheted...