Átverések, kamu fogyasztószerek

Reductil – betiltott gyógyszert árulnak a fogyni vágyóknak

Betiltott fogyasztószert – Reductilt -, vagy annak silány utánzatát kínálja a tájékozatlan túlsúlyos embereknek egy kamu honlap.Mivel még mindig nem találták fel a túlsúly elleni valóban hatékony és mellékhatástól mentes szert, egyesek betiltott gyógyszerekkel próbálkoznak.

Még ma is sokan érdeklődnek egyes fórumokon, sőt, orvos válaszol rovatokban is a Reductil nevű készítmény után. Ezt a gyógyszert korábban orvosi vényre lehetett kapni, és a sokak által magasztalt hatása annyi volt, hogy elnyomta az éhségérzetet. Ez ugye korántsem ideális, ha valaki ténylegesen zsírból óhajt fogyni, de a tudatlan tömegeknek el lehetett adni, hiszen így kevesebbet zabáltak, és valóban csökkent a testtömegük.

Egy mellékhatás tette közkedveltté

A Reductil hatóanyaga a szibutramin, ami a központi idegrendszerre hat. Eredetileg antidepresszánsként alkalmazták volna, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Azt viszont meglepődve tapasztalták, hogy a szibutramint fogyasztó emberek súlycsökkenést érnek el azáltal, hogy az étvágycsökkentő hatás miatt kevesebbet esznek. Figyelem, ez nem feltétlenül jelentett zsírvesztést!

A szibutramin az Európai Unióban betiltott gyógyszer hatóanyag, az „egészséges” emberek 10-30%-ában szédülést, álmatlanságot, szájszárazságot, magas pulzusszámot, magas vérnyomást, hányingert, szédülést és különböző szívproblémákat okozhat már 10 -30 mg/nap fogyasztás esetén.  Ezek is közrejátszthattak abban, hogy a hatóanyagot néhány éve Csehország kivételével az összes EU-tagállamban betiltották. Olyan népszerű – és persze baromi ártalmas – gyógyszerek kerülteki a forgalomból, mint  például az

Adipex Retard, Reductil, Slimex, Genesis Sibutramine. Fő hatásuk, hogy elnyomják az éhségérzetet.

A Reductilra például olyan erős brandet építettek fel, hogy az egyszerű emberek a mai napig keresik, akár a feketepiacon is megvennék, csak hasson…

Kamu honlap, hazugságok

Ezt az igényt próbálja kielégíteni például az alábbi honlap is, amelyen természetesen nincs elérhetőség, az állítólagos „természetes Reductil” összetevői között pedig csak természetes anyagokat sorolnak fel (csipkebogyó, zeolit, guarana, glukomannan, zöld tea, garcinia cambodgia). Hihető…

Ráadásul az igénytelen disznaja arra sem figyelt, hogy legalább a kategóriacímekben ne legyen elírás. Tényleg, vajon hogy kell ezt a gyógyszert adaLOGni?

A domain romániai szolgáltatónál van bejegyezve, az elvileg bukaresti cég neve is erősen kamuszagú:

Domain: reductil-termeszetes.hu
Domain-használó neve: Ritual International SRL
Utca, házszám: P-ta Amzei Nr. 10-2
Irányítószám, település: 010847 Bucuresti
Ország: RO
Telefon: 0040.767995151
Telefax:
Névszerver: ns.romania-webhosting.com
Névszerver: ns.registar.ro
Névszerver: ns.clausweb.ro
Regisztrálva: 2017-07-04 23:01:23
Módosítva: 2017-07-13 00:02:28

 

A „klinikai kísérletek” menüpont gyanúsan üres.

Egész pontosan annyiból áll, amit most itt látsz: 3+3 előtte-utána képből. Szöveg, LINKEK a kísérletekre sehol.  De a paraszt biztos így is elhiszi (sajnos sokan tényleg bedőlnek ennek).

Meg hát a lényeg: egy betiltott gyógyszer nevét használni biztos teljesen legális…

A hatóság is felfigyelt rá

Székely Krisztina, a HENT (Hamisítás Elleni Nemzeti Testület) Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője a Pénzcentrumnak korábban úgy vélekedett, valószínű, hogy

a karcsúsodni kívánók a pénzükért valami távol-keleti országban kotyvasztott hamisítványt fognak kapni, ami jobb esetben semmilyen hatóanyagot nem tartalmaz. De az ellenőrizetlen körülmények között, például dzsungel laborokban készülő hamis pirulákba nemcsak különböző szennyezett anyagok kerülhetnek, hanem sokszor amfetaminnal (élénkítő hatású kábítószerrel) ütik fel őket, hogy a fogyasztó rászokjon

– mondta Székely. Ráadásul azt a tévképzetet keltheti a fogyasztóban, hogy a gyógyszer eredeti, mert az amfetamin a fenterminnel szerkezeti- és tüneti hasonlóságot mutat bizonyos mértékben. Így a fentermin (mellék)hatásaként is jegyzett étvágytalanság, szájszárazság, remegés, megemelkedett pulzus, álmatlanság bizony amfetamin-származékok miatt is lehet.

Ne rendelj semmilyen fogyasztószert a netről, ha kedves az életed!

Kivétel nélkül, mind átverés! Semmilyen hatóanyag nem képes leégetni rólad a zsírt, még azok sem, amiket betiltottak. Az ilyen típusú „fogyasztószerek” csak az étvágyadat csökkentik, és ennél sokkal megoldás, ha életmódot váltasz.

Az életmódváltásnak nem kell drasztikusan történnie, fokozatosan iktasd ki étrendedből a cukrot és a telített zsírokat, állapítsd meg a tápanyagbeviteled mennyiségét, majd a kívánt cél érdekében variáld. Ha segítség kell, írj nekünk!

(A témajavaslatot köszönjük Tibornak! Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, hülyeséggel, amiről még nem írtunk, jelezd nekünk e-mailen:  testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük