Rántotta
Receptek

Rántotta testépítőknek

RántottaA tojásrántotta népszerű reggeli étel, és hála a tojás értékes fehérjetartalmának, testépítők is szívesen fogyasztják. A mi esetünkben a recept egy kicsit máshogy néz ki, mint a hagyományos rántottáé.

Mezomorf alkattól felfelé a kenyér tömegnövelés alatt is felejtős, ezért muszáj valami minőségi szénhidrátforrást találnunk. Szerencsére van mit a tojásba aprítani. Legegyszerűbb megoldás, ha zabpehellyel dúsítjuk a rántottát. 6-8 egész tojás mellé 100 gramm zabot tegyünk, ami olyan 60 g szénhidrátot tartalmaz.

A tojások fehérje-sárgája arányát tetszés szerint módosíthatjuk, diéta során 2 sárgájánál ne legyen több, és mellé emeljük meg a fehérjét, hogy meglegyen a 40-50 gramm protein. Jelen esetben ehhez kb. 12 fehérje szükséges kettő egész tojás mellé.

A masszába természetes mehet bármi, ami diétában is megengedett: gomba, zöldségek stb. Minimális olívaolajon süssük, de mikróban is hevíthetjük – ilyenkor teljesen más íze lesz.

Ha nem nyerő a zabpehely

Ha nem akarod a tojást megbolondítani, és ragaszkodsz az üres rántottához, az étkezés szénhidrát részét fedezheted puffasztott rizsből is. Egy szelet 7,5 g szénhidrátot tartalmaz, ha a 100 g zabot tekintjük etalonnak, 8 szeletet kell megenned.

Jó megoldás lehet a teljes kiőrlésű kenyér is, melynek 40-60 százalék a szénhidrát tartalma. Pontos adatok a címkén.

Kenyér zabpehelyből

Tényleg drága a tiszta étrend?

Alapvető élelmiszerek? Szemétdombra velük!

Csaló étkezés – mikor „szabad”?

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük