Proviron

A proviron egy szintetikus, szájon át szedhető androgén. Leginkább szteroid kúrák végén használják, arra, hogy a tesztoszteron hiánya miatt fellépő zavarokat csökkentse, illetve megszüntesse.

Nincs hatása a tesztoszteron termelésére

Sok testépítő a proviront a tesztoszteronszint növelésének reményében használja, tévesen. A szer ugyanis semmilyen hatással nem bír e hormon termelésére. A proviron ugyanis nem más, mint egy ösztrogén antagonista, hatását tekintve a szteroidok aromatizálódásának megakadályozása a fő feladata. 

A szteroidok szedésének abbahagyása gyakran okoz potenciazavart, csökkent szexuális érdeklődést és nemzőképességet. Ha ilyen mellékhatások jelentkeznek, bevethető ellenük a proviron. A szer megakadályozza a nőiesedést és a vízvisszatartást. Hasonló esetekben alkalmazható a nolvadex is, de a míg utóbbi csak tüneti kezelést nyújt, a proviron a probléma gyökerét orvosolja, ezért természetesen nagyobb népszerűségnek örvend.

Proviron szedés során a sportolók a megnövekedett androgénszintnek köszönhetően jobb izomkeménységet tapasztalnak. Akinek eleve magasabb az ösztrogénszintje, előszeretettel egészíti ki így szteroid kúráját.

A proviron hatása erős, ezért általában napi 50 mg-nál nem szoktak többet bevinni. A napi adagot kétfelé bontva, reggel és este egyaránt 25-25 mg-ot szokás fogyasztani. A proviron hatása nolvadexszel vagy fludestrinnel kombinálva még szembetűnőbb lesz, az extrém mértékű izomkeménység mellett szinte teljesen eltűnik a szervezet ösztrogén tartalma.

A privoron mellékhatásai

A proviron a viszonylag biztonságos szerek közé tartozik. Napi 2-3 tabletta szedése általában semmilyen problémát nem okoz, a máj ugyanis jól tolerálja. Néha előfordulhat fokozott szexuális érdeklődés és tartós erekció, ilyenkor nincs más megoldás, mint csökkenteni az adagot. Ha túllépjük az előírt dózist, vizesedéssel és ödémák keletkezésével kell számolnunk. Női atlétáknál a nagy dózisú és 4 hétnél tovább tartó proviron-kúra nagymértékben növeli a férfiasodás veszélyét.

Kokszolás – Elég érett vagy rá?

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük