Proteinszelet
Ti kérdeztétek

Proteinszeletet ehetek edzés után?

ProteinszeletKérdés:

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy edzés után ehetek-e proteinszeletet a turmix helyett? Unom már kevergetni, a csoki sokkal praktikusabb lenne. Sönyi

Válasz:

Szia Sönyi!

Nem jó ötlet edzés után proteinszelettel visszatölteni, mert a protein része nem mindig tejsavó, de ezt sokszor elfelejtik ráírni. Bár ha nem diétázol, edzés után kell az egyszerű szénhidrát (legalábbis jelenleg még ez az általános nézet, de egyre több profitól hallani, hogy edzés után sem fogyasztják), a legtöbb esetben ez sem a legjobb minőségű. Arról nem is beszélve, hogy

a proteincsokik jelentős mennyiségű zsírt is tartalmaznak. Olvasd le a csomagolásról az összetevőit, és máris tudni fogod, mennyire fér ez be neked. Ha olyan proteinszeletre lelnél, amelyik 40 gramm tejsavófehérjét tartalmaz és zsírmentes, esetleg van benne 5 gramm kreatin és némi glutamin is, jelezd nekünk, és azonnal rendelünk egy kartonnal.

A proteincsoki tehát, mint ahogy a neve is elárulja, egy édesség. Sokkal jobb, mint a hagyományos csokik, de nyomába sem ér egy tejsavófehérje-turmixnak. Mi csak akkor élünk vele, ha előreláthatólag nem tudjuk sem szilárd kajával, sem zabpelyhes turmixszal megoldani a következő étkezést. Például egy több órás repülőúton elképzelhető ilyen, vagy mondjuk egy vasárnapi állatkerti látogatáson a gyerekekkel.

A fentiekből következik, hogy ha tömegnövelő ciklusban is csak neccesen, akkor diétába már egyáltalán nem fér be ez a fajta bűnözés. Legfeljebb a ritka csaló napok egyikén.

Ez a cikk segít eldönteni, hogy érdemes-e megvenned a kiszemelt táplálékkiegészítőt.

Mustár és ketchup diétában?

Ellustultam, újra lapos hasat szeretnék

Párosíthatom a mellet és a hátat?

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük