Átverések, kamu fogyasztószerek Bulvár Hülye diéták

Prodietix – Erdélyi Mónika kamu fogyókúrás módszerrel hülyíti a népet

A Prodietix egy igen borsos árú, ám teljességgel ésszerűtlen, egyszer „ketogén”, máskor „protein” diétának eladott katyvasz. De Mónika asszonyságnak hisz a nép, mert „””talk”””show”-t is vezetett korábban.

Szóval itt a vége. Mónika megtalálta a megoldást, mehet a fenébe az összes táplálkozási szakember, fitneszedző, személyi edző, kalória- és tápanyagszámláló, életmódváltási alapelveket elsajátító hobbisportoló. Mónikáék a biológiai és a béke Nobel-díjra is esélyesek idén.

Úgy tűnik, a magyar celebek hülyeségi versenyt rendeztek az utóbbi időben, már ami a hihetetlen fogyásaikat illeti. Emlékezhetünk például Gönczi Gábor mesés átalakulására, hogy csak a legutóbbit említsük.

Tényleg, akkor mi van az eddigi szerekkel? Mind mehet a kukába, vagy ezek is ugyanolyan hatásosak, mint a hamarosan tárgyalt Prodietix? Mi van a Reg-enorral, a Fatbonddal és a többi ostobábbnál ostobább „fogyasztószerrel”?

Mit tud Erdélyi Mónika fogyókúrája

Mónika valószínűleg megszorult, és jól jött neki némi zsebpénz, cserébe azért, hogy reklámozzon egy kamu, és meglehetősen túlárazott „diétás” módszert, a Prodietixet.

A bulvárlapok szépen tele is kürtölték az országot az egykor szebb napokat látott műsorvezetőnő fantasztikus fogyásával.

Állítólag 11 kilót adott le, ami sokak számára tekintélyesnek tűnhet – persze aki sportolt már valaha, és tisztában van a helyes étrend alapjaival, annak egy 11 kilós fogyás (zsírvesztés) gyerekjáték. Valószínűleg jobban is nézne ki utána, mint Mónika.

Mivel hülyíti a tudatlan fogyni vágyókat a Prodietix reklámja?

Már első pillantásra hatalmas képzavarral találkozunk. A Facebook-oldalon „francia protein diéta” néven emlegetik a módszert:

Prodietix átverés

A honlapon viszont „francia keto diéta” szerepel, majd a keto diétához tartozó lenyíló menüben már a „fehérje ételek”-ről lehet több információt szerezni.

De inkább ne tedd, mert bődületes baromságok sorakoznak itt is, például:

Az állítólagos ketózis beindításához „napi 5 protein étel” elfogyasztását javasolják az első szakaszban.

A ketózis a ketogén étrenddel egyébként elérhető, és zsírt is lehet vele égetni, de nagyon nem ezzel a módszerrel, amiről a Prodietix marketingesei hablatyolnak. Eléggé pontosan ki kell számolni a napi fehérjebevitelt, és annak kalóriában többszörösét bevinni zsírból, szinte 0 szénhidrát mellett. Nem egyszerű, és főleg nem ilyen cuki étrendecske, mint ez, amit bizonyára sikerrel adnak el azoknak, akik azt hiszik, szórakozva is meg lehet szabadulni a súlyfeleslegtől.

Ezek szerintük „protein ételek” (Még egyszer: a ketogén étrendben durva zsírtöbblet van, és nem fehérjés ételeket eszünk. Dupla csavar, hogy ezek még csak nem is proteines ételek, pl. a müzli nagyrészt csak szénhidrátból áll, ami a ketogén étrendben kb. tilos.)

Müzli, meg palacsinta, mi? Annyit értenek ezek a diétához, mint tyúk az ábécéhez. Nyilván Mónika nem mélyedt el a témában, csak lecsapott a könnyű bizniszre.

De akkor miért fogyott? Miért fogynak „ezzel” az emberek?

Hidd el, nem ezek a nyakatekert, és így a laikusok számára baromi tudományosnak tűnő „étrendek” segítenek néhány kiló leadásához.

Mónika fogyása egyébként átlagos, a honlapon szerepeltetett kamuügyfelek többnyire 8-14 kiló leadásával „büszkélkednek”. Persze ha egyáltalán valódiak a számok. Nem nagy ügy ez, ha egy kicsit visszább veszünk a kalóriabevitelből, és mellé mozgunk is valamennyit. Az oldalon is ajánlják a heti 3×40 perc aerob edzést – kb. ennyi a használható információ, és ezért elkérnek – mennyit is?

Akár 242 ezer forintjuktól is megszabadíthatják a szerencsétlen, hiszékeny fogyni vágyókat:

Mindezt egy 21-28 napos „programért” cserébe. Hogy ezt követően mit csináljon a páciens? Innentől az ő felelőssége az egész, figyeljen oda az étrendjére. És lehetősége szerint vásároljon minél több terméket még ettől a cégtől.

Nagyon jófejség, hogy leírják a különféle diétákkal való összehasonlításban, hogy bizony az életmódváltással történő fogyás NEHÉZ. Azt nem teszik hozzá, hogy ez pedig önmagában eredménytelen, és a surranópályán becsempészett életmódváltás eredményez némi fogyást – pl. ha az illető olyan szerencsés, hogy kalóriadeficitbe kerül. Bár ez a fogyás nagyon nem tűnik optimálisnak a referenciafotók alapján. Tipikusan az a helyzet, amikor nagy mennyiségű izomzat is kárba vész, és az illető ugyanolyan szarul néz ki, mint előtte, csak a testkörfogatai meg persze a testsúlya kevesebb lett.

Apropó, páciensek. Vessünk csak egy pillantást a magyar oldalon (mert van ám itt cseh és szlovák is) ismertetett ügyfelekre! Figyeljük a neveket: József, Sári, Marián, Luca.

Itt a Mariánnál azért már rezeg a léc, íme a „magyar” egység:

Nézzük ezeket az embereket a „szlovák” verzióban:

Nocsak, Józsefből Jaroslav lett, Sáriból meg Slávka. Nem mondhatjuk rá, hogy ügyes, mert valójában iszonyú béna. De biztosan erre is van valami magyarázat.

Jól jegyezd meg: befektetett munka nélkül nincs eredmény. Egy okos étrenddel és rendszeres testmozgással szenvedés nélkül tudod csökkenteni a testzsírodat.

 

Olvass, tájékozódj:

AEROB EDZÉS: A ZSÍRÉGETÉS EGYIK ALAPPILLÉRE

MINTAÉTREND DIÉTÁZÓ NŐKNEK

FOGYASZTÓTABLETTÁK – A NÉPHÜLYÍTÉS CSÚCSA

 

Ha ésszel, szenvedés nélkül szeretnél elérni tartóst fogyást, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket a Facebookon, és pár napon belül megkapod az étrendet és/vagy edzéstervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv -írás szabályai, feltételei

Még szintén kedvelheted...