Phil Heath nyerte a 2012-es Mr. Olympiát

Phil HeathKai Greene által erősen szorongatva, de végül sikerült. Phil Heath megvédte bajnoki címét, és újabb egy évig lehet a világ legjobb testépítője. Tavalyi formáján még javítani is tudott, és bizony kellett is, mert Kai valami brutálisat fejlődött az elmúlt hónapokban. Az előzetes jóslatok (sajnos) beváltak, e két versenyző mögött még tátong egy kisebb űr, de reméljük, hogy a meglepetésre 3. helyen végző Shawn Rhoden felnő a feladathoz, és jövőre legalább ő megpróbál Phil és Kai tökére lépni.

Negyedik helyezett lett a szuperéles formát bemutató Dexter Jackson, aki megmutatta, hogy 43 évesen sem kell még egy versenyzőt leírni. Neki lesz mégy egy nagy megmérettetése a közeljövőben: meg kell nyernie a Masters Mr. Olympiát. Ezzel a “csomaggal” toronymagas esélyese lehet a versenynek.

Sajnos Branch Warren combsérülése és szimmetriai hiányosságai megpecsételték sorsát, hiába volt száraz megint. Kevesen hiszik, hogy ő ezután feladja. Remélhetőleg Branch kettőzött erővel fog küzdeni azért, hogy jövőre ismét top 3 versenyzőként emlegessük. A tiszteletreméltó ötödik helyet azért így is elcsípte most.

A Mr. Olympia 2012. végeredménye

1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Shawn Rhoden
4. Dexter Jackson
5. Branch Warren
6. Dennis Wolf
7. Toney Freeman
8. Lionel Beyeke

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük