Hozzávalók:
1 kg fagyasztott tonhal
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
só, bors
paradicsom
1 doboz paradicsompüré
petrezselyemzöld
2 db babérlevél
kakukkfű
Elkészítés:
A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és borssal befűszerezzük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a halszeleteket mindkét oldalán elősütjük, tálra tesszük. A vöröshagymát és a paradicsomot felszeleteljük, olajon megfonnyasztjuk, és hozzákeverjük a paradicsompürét, a petrezselymet és a babérlevelet. Ha szükséges, egy kis vizet adunk hozzá, és lassú tűzön felforraljuk a mártást. Ha felforrt, a tetejére tesszük a halszeleteket, és 10 percig együtt pároljuk. Ha kész, kakukkfűvel megszórjuk. Érdemes egy nagy serpenyőben készíteni, aminek teteje is van.
Diéta alatt fogyasztható?
Igen, de a paradicsompüré nem tartalmazhat cukrot.