Palacsinta zabpehelyből
A hagyományos palacsinta nem képezheti szerves részét egy testépítő étrendjének, hiszen az alapját képező finomliszt az egyik legrosszabb szénhidrátféleség. Ha viszont ezt az összetevőt lecseréljük egy egészségesebb, táplálóbb alkotóra, fantasztikusan finom és hasznos étel készíthető belőle. Tömegnövelés alatt mindenképp, diéta esetén pedig akkor fogyasztható, ha nem vagy extrém endomorf (hízékony), illetve ha nem versenyre készülsz.
Hozzávalók 12 palacsintához:
300g darált zabpehely
3dl szódavíz
2 dl tej
2 egész tojás
édesítőszer
csipetnyi só
kókuszzsír
A zabpelyhes palacsinta elkészítése:
A hozzávalókat habverővel keverd össze, és a minimális zsiradékkal bevont serpenyőben süsd ki. A masszát merőkanállal adagold tetszés szerint. Ha a palacsinta széle kezd elválni az edény aljától, forgasd meg. Mindkét oldalát süsd barnás színűre.
Ha készen van, töltsd meg kedvenc töltelékeddel, aszerint, hogy tömegelsz, diétázol, vagy csak valami táplálóbb desszertre vágysz. A zabpehelyhez keverhetsz proteinport is, így teljes étkezésnek számít majd a palacsinta. A hevítéstől nem lesz baja a fehérjének, mint ahogy a húsokban, tojásban stb. lévőnek sem.
Néhány tipp:
zsírszegény túró
diétás lekvár
zsírszegény túró+diétás lekvár
nutella, vagy mogyorókrém (csak tömegnövelés alatt)
proteinpor
hús
Mit eszik az uralkodó Mr. Olympia?
Az edzés utáni első szilárd étkezés
Melyik a legolcsóbb/legjobb fehérjeforrásunk?
Mikor szabad csalni edzés közben?
Proteinturmix helyett – zabos reggeli, extrákkal
Zabpehely diéta – „okos” és „ésszerű” módszer a fogyás érdekében
Tényleg drága a tiszta étrend?
Fokhagymás csirkemell párolt zöldbabbal
Paradicsomos, babos csirkemell
Tengeri halfilé fűszeres morzsakéregben